Određen pritvor još jednom osumnjičenom za teroristički napad u Moskvi: Na sudu se branio da ne poznaje ostale optužene!

26.03.2024

11:54

0

Kasimov (31) je ruski državljanin rodom iz Kirgizije

Određen pritvor još jednom osumnjičenom za teroristički napad u Moskvi: Na sudu se branio da ne poznaje ostale optužene!
Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Basmanski sud u Moskve odredio je, na zahtev istrage, pritvor Ališeru Kasimovu, osmom osumnjičenom u slučaju terorističkog napada u koncertnoj dvorani Krokus siti u blizini Moskve.

Kasimovu je određen pritvor do 22. maja, saopštio je danas sud, prenosi Interfaks. Saslušanje je, na zahtev istrage, bilo zatvoreno.

Kasimov (31) je ruski državljanin rodom iz Kirgizije, a na pitanje sudije da li razume optužbe, rekao je da je tražio stanare i da ne poznaje optužene za teroristički napad. Naglasio je da nije znao za planove onih koji su ga kontaktirali.

Basmanski sud je ranije odredio pritvor sedmorici osumnjičenih u slučaju terorističkog napada, od kojih su pet državljani Tadžikistana, a dvojica imaju rusko državljanstvo, ali su rođeni u Tadžikistanu, navodi Interfaks.

Među njima su i četvorica optužanih za koje istraga tvrdi da su direktni izvršioci terorističkog napada i tri osobe koje su im, prema navodima istražitelja, pomagale, odnosno izdale stan i obezbedile im automobil i novac.

U terorističkom napadu na koncertnu salu Krokus siti hol u Moksvi izvedenom 22. marta ubijeno je 139, a povređeno oko 180 ljudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike