"To svako treba da shvati"! Kremlj analizirao eskalaciju situacije na bojištu: Specijalna operacija je postala rat zbog mešanja Zapada

22.03.2024

11:44

0

Peskov je naglasio da će Rusija uraditi sve da spreči da vojni potencijal Ukrajine ugrozi bezbednost njenih građana i teritorije

"To svako treba da shvati"! Kremlj analizirao eskalaciju situacije na bojištu: Specijalna operacija je postala rat zbog mešanja Zapada
Copyright Profimedia

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je intervencija Zapada prilikom specijalne vojne operacije na strani Ukrajine dovela do eskalacije sukoba u rat.

- U ratu smo. Da, počelo je kao specijalna vojna operacija, ali čim je tamo formirana grupa, kad je kolektivni Zapad postao učesnik na strani Ukrajne, za nas je to postao rat. Siguran sam u to i to treba svako da shvati - kazao je Peskov u intervjuu za ruski medij "Argumenti i fakti".

On je istakao i da je za Rusiju trenutno najvažnija zaštita bezbednosti ljudi na teritorijama koje, kako je naveo, defakto kontroliše Kijev.

Peskov je naglasio da će Rusija uraditi sve da spreči da vojni potencijal Ukrajine ugrozi bezbednost njenih građana i teritorije.

Osim toga, napomenuo je i da Moskva neće tolerisati postojanje države na svojim granicama koja je izrazilа nameru da upotrebi bilo kakve metode za okupaciju Krima i drugih regiona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike