Brujalo na sve strane u Ukrajini, Rusi granatirali nekoliko lokacija! Zelenski ogorčen: Ruske rakete ne kasne kao paketi pomoći našoj državi

22.03.2024

10:28

0

Napadi su bili ciljani i razorni, usmereni na infrastrukturu i industrijske objekte

Brujalo na sve strane u Ukrajini, Rusi granatirali nekoliko lokacija! Zelenski ogorčen: Ruske rakete ne kasne kao paketi pomoći našoj državi
Copyright Profimedia

Masovni vazdušni napadi potresli su više oblasti u Ukrajini tokom protekle noći.

Ruske snage izvele su napade na nekoliko ključnih područja, gađajući ciljeve u Zaporoškoj, Harkovskoj, Ivano-Frankovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti, izazivajući eksplozije koje su odjekivale ne samo u tim regionima, već i u srcu Kijeva.

 

 

Napadi su bili ciljani i razorni, usmereni na infrastrukturu i industrijske objekte. Među ciljevima su bile elektrane, hidroelektrane. Ministarstvo energetike Ukrajine potvrdilo je brojna oštećenja na elektromreži, što je rezultiralo prekidom snabdevanja električnom energijom u mnogim delovima zemlje.

 

 

Oštećenja su primećena i u Kirovogradskoj i Vinjickoj oblasti, gde je takođe došlo do prekida u snabdevanju strujom.

Napadnuta je i fabrika za proizvodnju tenkova u Harkovu, a primećeno je da ka njoj leti čak 20  projektila. Odmah zatim požari su izbili u više delova fabričkih pogona, ostavljajući iza sebe štetu koja se tek treba proceniti.

 

 

Reagujući na ovaj napad, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, oglasio se na Fejsbuku gde je napisao da su ruske snage napale Ukrajinu sa više od 60 dronova Šahed i skoro 90 projektila raznih tipova.

 

 

- Harkov, Zaporožje, Sumi, Poltava, Dnjepropetrovsk, Odesa, Hmeljnicki, Vinica, Frankovska oblast, svuda su u toku aktivnosti nadležnh službi. Ruske rakete ne kasne kao paketi pomoći našoj državi. Šahedi nisu neodlučni, kao neki političari - poručio je Zelenski.

Profimedia
 

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko potvrdio je da su u napadu na Hmeljnicki poginule dve osobe, dok je najmanje osam povređeno. S druge strane, ukrajinske protivvazdušne snage su izvestile o uništenju 55 ruskih dronova Šahed i 37 projektila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike