Kremlj jasan: Francuska već učestvuje u sukobu u Ukrajini!

15.03.2024

12:52

0

Govoreći o aktivnostima Centralne obaveštajne agencije, Peksov je rekao da CIA nastavlja sa pokušajima subverzivnih aktivnosti u Ruskoj Federaciji

Kremlj jasan: Francuska već učestvuje u sukobu u Ukrajini!
Dmitrij Peskov - Copyright Profimedia

Francuska je već uvučena u sukob u Ukrajini i ne prestaje da uvećava svoju umešanost, ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Pariz indirektno već učestvuje u sukobu, izjavio je portparol Kremlja, komentarišući reči francuskog predsednika Emanuela Makrona da Francuska nije u ratu sa Rusijom, ali Zapad ne sme da dozvoli da Moskva pobedi.

Govoreći o aktivnostima Centralne obaveštajne agencije, Peksov je rekao da CIA nastavlja sa pokušajima subverzivnih aktivnosti u Ruskoj Federaciji.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Dmitrij Peskov

Izjavu direktora CIA Vilijama Bernsa, da će "američka pomoć Ukrajini omogućiti udar na Krim", portparolka ruskog MSP-a Marija Zaharova je poručila da je to podstrek na eskalaciju.

Naime, Berns je rekao da će novi paket pomoći obezbediti sposobnost ukrajinskih oružanih snaga da "izvedu prodorne udare na Krim" i pokrenu "ofanzivu" krajem 2024. godine, što će Kijevu otvoriti perspektivu pregovora sa povoljnije pozicije.

- Takve izjave nisu ništa drugo do podsticanje na eskalaciju sukoba. Sve se to radi radi nanošenja "strateškog poraza" Rusiji. Preporučili bismo Vilijamu Bernsu da još jednom pogleda nedavni intervju ruskog predsednika sa Takerom Karlsonom, a posebno onaj fragment u kome naš lider govori o neostvarivosti takvih zapadnih planova - poručila je Zaharova.

Portparol Kremlja je prokomentarisao je i sve češće napade Oružanih snaga Ukrajine na ruske regione, rekavši da se radi o pokušajima Kijeva da destabilizacije situaciju uoči izbora.

Prvu stvar koju je portparol Kremlja jutros uradio je bilo onlajn glasanje na predsedničkim izborima.

Elektronsko glasanje je, kako je rekao, veoma praktično. Kremlj će blagovremeno javiti kada predsednik Rusije Vladimir Putin bude glasao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike