Ruske snage sprečile prodor u Belgorodsku oblast: Posle žestokih borbi, ubijen veliki broj diverzanata (VIDEO)

14.03.2024

13:50

0

Prethodno je sprečen napad na Kursku oblast

Ruske snage sprečile prodor u Belgorodsku oblast: Posle žestokih borbi, ubijen veliki broj diverzanata (VIDEO)
Copyright Youtube/Сармат 300 30 3

Ruske snage bezbednosti osujetile su danas pokušaj ukrajinskih diverzanata da prodru u Belgorodsku oblast u blizini sela Spodarjušino, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

- Usled vazdušnih udara i artiljerijske vatre uništeno je do 195 pripadnika vojske, pet tenkova, četiri borbena oklopna vozila, tri samohodna raketna sistema za razminiranje UR-77 i tri inženjerska vozila za deminiranje - navelo je Ministarstvo.

Osim toga, Granična služba Federalne službe bezbednosti (FSB), Nacionalna garda Rusije i Oružane snage Rusije nisu dozvolile diverzantima da prodru u Kursku oblast kod sela Tetkino.

Ruske snage bezbednosti su od 10. marta zaustavile nekoliko pokušaja narušavanja državne granice u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti.

Ukrajinski militanti su u u utorak nakon intenzivnog granatiranja civilnih ciljeva, uz podršku tenkova i oklopnih vozila pokušali su da prodru u granična područja i napadnu istovremeno na tri pravca u oblastima Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino. 

Ujutro istog dana, ruska vojska je odbila još četiri napada ukrajinskih diverzantsko razaračkih grup (DRG) koje su pokušavale da naprave proboj u rejon Tetkino.

Za samo jedan dan neprijatelj je izgubio 234 diverzanta, sedam tenkova, tri borbena vozila pešadije Bredli i dva oklopna transportera, saopštilo je rusko Ministarstvo.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u sredu da se pokušaji Ukrajine da napadnu ruske pogranične regione mogu objasniti neuspesima na liniji borbenog kontakta, budući da "Kijev nije postigao nijedan vojni cilj 2023. godine".

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike