Ukrajinski diverzanti ponovo pokušali prodor u Kursku oblast: Ruske snage odbile napad

14.03.2024

11:41

0

Guverner je pozvao stanovnike da budu na oprezu i da sumnjive osobe, napuštene predmete i dronove prijave specijalnim službama

Ukrajinski diverzanti ponovo pokušali prodor u Kursku oblast: Ruske snage odbile napad
Ukrajinski borci već danima pokušavaju da uđu na rusku teritoriju - Copyright Profimedia

Pripadnici ukrajinskih diverzantskih i izviđačkih snaga pokušavaju da se probiju u Kursku oblast, a borba sa Ruskom gardom, Obaveštajno-bezbednosnim snagama (FSB) i vojnim osobljem je u toku, javila je Ruska garda na platformi Telegram.

- Jedinice Ruske garde učestvuju u odbijanju napada neprijatelja u blizini sela Tjotkino, u Kurskoj oblasti - ​​navodi se u objavi.

Guverner regiona Roman Starovojt prijavio je pokušaj infiltracije diverzanata oko 11:45 po moskovskom vremenu, ali je istakao da su napadi odbijeni.

On je pozvao stanovnike da budu na oprezu i da sumnjive osobe, napuštene predmete i dronove prijave specijalnim službama.

Profimedia
Belgorod je bio na meti ukrajinskih dronova

U utorak, ukrajinski diverzanti su, uz podršku tenkova i oklopnih vozila, pokušali da se probiju u Rusiju iz tri pravca, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije i istaklo da su ruske trupe odbile pokušaje ukrajinskih divezantskih jedinica da izvrše prodor u Belgorodsku i Kursku oblast.

Prodor u Belgorodsku oblast pokušan je istovremeno iz tri pravca, u blizini sela Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino, navodi rusko Ministarstvo.

Dodaje se da su ruske trupe uz upotrebu avijacije, raketa i artiljerije, odbile sve ukrajinske napade i da državne granice nisu povređene.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da su odbijena i četiri napada ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa koje su pokušale da se probiju kod sela Tjotkino u Kurskoj oblasti.

 

BONUS VIDEO

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike