U stanu Danijele Klete, pripadnice RAF-a, pronađeni kilogram zlata i 40.000 evra: Policija danima tragala za tajnim štekom

08.03.2024

14:34

0

Pored ovih dragocenosti, istražitelji su zaplenili i nekoliko komada oružja

U stanu Danijele Klete, pripadnice RAF-a, pronađeni kilogram zlata i 40.000 evra: Policija danima tragala za tajnim štekom
Copyright Profimedia

Nemački istražitelji već danima su fokusirani na pretragu stana 65-godišnje Danijele Klete, koja je uhapšena pod sumnjom da je povezana sa militantnom organizacijom Frakcija Crvene armije (RAF) u Berlin-Krojcbergu.

Prema izveštaju "Špigla", tokom pretresa njenog doma otkriven je drveni orman sa lažnim dnom, u kom je pronađeno čak 40.000 evra u gotovini, kao i 1,2 kilograma zlata, čija je vrednost procenjena na 76.548 evra.

Pored ovih dragocenosti, istražitelji su zaplenili i nekoliko komada oružja, uključujući pištolj sa dva puna šaržera, ometače, mobilne telefone, lične karte i razna dokumenta povezana sa RAF-om.

Uhapsena Danijela Klete, koja je bivša članica RAF-a, privedena je pre više od nedelju dana u svom stanu u Berlinu, kako je izvestio "Bild".

Posao istražitelja još nije završen, budući da se svakodnevno iznose komadi nameštaja i čak vrata iz stana radi detaljne analize. Forenzičko odeljenje je zabeležilo značajan broj Kletinih stvari, uprkos tome što je živela u samo 40 kvadratnih metara.

Danijela Klete je bila deo takozvane treće generacije RAF-a, ekstremističke terorističke organizacije koja je raspuštena 1998. godine. Njena istorija seže unazad do decenija terora koje je RAF sprovodio u Zapadnoj Nemačkoj, uključujući i ubistvo Alfreda Herhauzena, tadašnjeg šefa Dojče banke, 1989. godine.

Pored toga, Klete je, zajedno sa drugim članovima RAF-a poput Ernst-Folkera Štauba i Burkharda Garvega, koji su u bekstvu više od 30 godina, bila tražena zbog serije pljački transportovanog novca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike