Medvedev: Presretnuti razgovor je dokaz da se Nemačka sprema za rat sa Rusijom

03.03.2024

15:16

0

Nemačko Ministarstvo odbrane potvrdilo je autentičnost snimka internog razgovora četvorice oficira Bundesvera

Medvedev: Presretnuti razgovor je dokaz da se Nemačka sprema za rat sa Rusijom
Dmitrij Medvedev - Copyright Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je danas da presretnuti razgovor oficira Bundesvera o mogućem napadu na Krimski most ukazuje na to da se Nemačka sprema za rat sa Rusijom. 

- Pokušaji da se razgovor oficira Bundesvera prikaže kao igrica sa raketama i tenkovima su zlonamerna laž. Nemačka se sprema za rat sa Rusijom - naveo je on na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, niko ne zna da li su politički vrh Nemačke i sam kancelar Olaf Šolc znali za razgovor nemačkih oficira povodom napada na Krimski most.

- Ipak, čak i ako to nisu znali, bilo je mnogo slučajeva u istoriji da je vojska sama odlučivala da započne ratove ili je stimulisala takve inicijative - smatra on.

Ruski mediji su objavili audio snimak 30-minutnog razgovora na kojem se, navodno, čuje kako četiri oficira Bundesvera razgovaraju o tehničkim mogućnostima krstareće rakete "taurus" i da li su nemačke krstareće rakete tehnički sposobne da unište Krimski most.

Nemačko Ministarstvo odbrane potvrdilo je autentičnost snimka internog razgovora četvorice oficira Bundesvera, a savezna kancelarija za vojnu kontraobaveštajnu službu pokrenula je sve neophodne mere.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike