Taker Karlson uporedio ono što se dešava u SAD sa propašću Rimskog carstva: Prvo smo dopustili invaziju, a sad im dajemo oružje

05.03.2024

22:08

0

Voditelj je zabirnut jer su zemlju "preprlavili" ilegalni migranti

Taker Karlson uporedio ono što se dešava u SAD sa propašću Rimskog carstva: Prvo smo dopustili invaziju, a sad im dajemo oružje
Taker Karlson - Copyright Profimedia

Dozvoljavanje ilegalnim migranatima da se pridruže američkoj vojsci kako bi im se dalo državljanstvo odvešće zemlju ka neizbežnom kolapsu, rekao je bivši voditelj Foks njuza Taker Karlson u video-snimku objavljenom na Iksu.

U snimku je podsetio na pad Rimskog carstva, navodeći da, iako su istoričari dugo raspravljali o razlozima kolapsa jedne od najmoćnijih imperija u istoriji, jedna činjenica je "prilično očigledna“.

- Rimskom vojskom, njenim legijama, dominirali su nedržavljani, koji su se na kraju, pošto nisu bili lojalni Rimu, okrenuli protiv građana Rima - objasnio je on.

Karlson je dalje rekao da je ovakav tok događaja sličan onome što se trenutno dešava u SAD, koje su, kako je istakao, "preplavili" ilegalni stranci - više od 7,2 miliona otkako je predsednik Džo Bajden stupio na dužnost, prema zvaničnim procenama Bele kuće.

- Taj broj je veći od broja stanovnika 32 države - primetio je on, ali je kao glavno pitanje istakao to što Kongres zagovara ideju da ih angažuje u vojsci SAD.

Jedan od takvih predloga je Zakon o hrabrosti služenja koji je predstavio Patrik Rajan, demokratski kongresmen iz Njujorka.

Zakon bi ponudio "kvalifikovanim i proverenim migrantima“ ubrzani put ka državljanstvu ako bi služili vojsku, rekao je Rajan, napominjući da je američka vojska 2023. godine bila za oko 41.000 u manjku u odnosu na ciljeve za regrutovanje.

Karlson je, međutim, oštro odbacio tu ideju, tvrdeći da je borba vojske da ispuni ciljeve regrutacije rezultat namernog otuđenja belih američkih muškaraca koji su uvek činili većinu borbenih snaga u zemlji.

Umesto da se pozabavi ovim pitanjima i otkrije zašto mladi Amerikanci ne žele da se pridruže oružanim snagama, Kalrson je tvrdio da je Kongres odlučio da "dopusti invaziju na zemlju, a ne da koristi vojsku da je zaustavi, a zatim da naseli vojsku ljudima koji upadaju u zemlju i nadaju se najboljem.”

Bivši američki predsednik Donald Tramp upozorio je prošlog meseca da će Amerika propasti ako Džo Bajden ostane na funkciji nakon ovogodišnjih predsedničkih izbora, sugerišući da će zemlja imati više od 18 miliona ilegalnih migranata do kraja godine.

- Sa još četiri godine Bajdena horde ilegalnih migranata koji jure preko naših granica premašiće 40 do 50 miliona ljudi - tvrdi Tramp, rekavši da će zdravstvo, obrazovanje i socijalno osiguranje propasti pod pritiskom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike