Tramp: Bajden je odgovoran za invaziju migranata, Amerika treba da ga otpusti

29.02.2024

21:12

0

Imigrantska politika je veliki problem u SAD

Tramp: Bajden je odgovoran za invaziju migranata, Amerika treba da ga otpusti
Donald Tramp - Copyright AP Photo/Alex Brandon

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp poručio je da je aktuelni američki predsednik Džozef Bajden odgovoran za "invaziju" ilegalnih migranata u SAD i dodao da je Bajden ukinuo američke granice.

- Ukidanje američkih granica je politika Džoa Bajdena. Masovna migracija miliona ilegalnih stranaca u Sjedinjene Države je plan Džoa Bajdena. Ovo je invazija Džoa Bajdena - napisao je Tramp u autorskom tekstu za Dejli mejl.

Dodao je da su ilegalni migranti, dok je on bio predsednik, "hvatani, zatvarani i deportovani".

Doug Mills/The New York Times via AP, Pool
Džo Bajden

- Kada je došao na funkciju, Džo Bajden je namerno poništio svaku uredbu u vezi sa granicom koju sam ja doneo i pokrenuo je najveću graničnu invaziju u američkoj istoriji - naveo je Tramp.

Prema njegovim rečima, "kao direktan rezultat Bajdenove politike", najmanje devet miliona ilegalnih migranata ušlo je u Sjedinjene Američke Države u prethodne tri godine.

- Amerika treba da otpusti Džoa Bajdena kako bi rešila problem na granici. On je stvorio ovu katastrofu. U bilo kom trenutku u protekle tri godine, mogao je da zatvori granicu. Kada budem ponovo izabran, prvog dana ću zatvoriti granicu i zaustaviti invaziju. Mi ćemo započeti proces uklanjanja Bajdenovih ilegalnih stranaca iz naše zemlje - napisao je Tramp u autorskom tekstu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike