Borelj: Situacija u Ukrajini biće rešena za tri meseca

18.02.2024

17:26

0

On je, takođe, apelovao na fleksibilniji i odlučniji pristup ukrajinskom sukobu

Borelj: Situacija u Ukrajini biće rešena za tri meseca
Copyright Johanna Geron, Pool photo via AP

Situacija u Ukrajini biće rešena u naredna tri meseca, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj na Konferenciji o bezbednosti u Minhenu.

- Ne mislim da ljudi na najvišem političkom nivou, oni koji su na prelaznom nivou i javno mnjenje razumeju da smo u situaciji koja zahteva potpuno drugačiji pristup. Ne prosto 'dajte da vidimo sledećeg meseca na savetu šefova diplomatije'. Ne, za tri meseca će situacija već biti rešena na bojnom polju - rekao je Borelj.

On je, takođe, apelovao na fleksibilniji i odlučniji pristup ukrajinskom sukobu.

AP Photo/Virginia Mayo
 

Šef evropske diplomatije je priznao da se Evropska unija suviše često kolebala u pitanjima isporuke novih tipova naoružanja Kijevu. Prema njegovim rečima, da je EU delovala odlučnije, situacija na bojnom polju je mogla da se razvija potpuno drugačije.

Borelj je naveo da su predstavnicima industrije potrebne narudžbine, ali da će budućnost sukoba, kako je rekao, odrediti bespilotne letelice i veštačka inteligencija.

Evropski zvaničnik je ranije rekao da je Evropska unija potrošila svoj zalihe naoružanja i da nema čarobni štapić za isporučivanje Kijevu veće količine municije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike