Ukrajina predala Avdejevku! Komandant ukrajinske vojske objavio povlačenje

17.02.2024

07:35

0

Glavnokomandujući ukrajinskih trupa Aleksandar Sirski saopštio je noćas odluku

Ukrajina predala Avdejevku! Komandant ukrajinske vojske objavio povlačenje
Ilustracija - Copyright AP Photo/Libkos, FILE

Oružane snage Ukrajine napuštaju Avdejevku.

Glavnokomandujući ukrajinskih trupa Aleksandar Sirski saopštio je noćas odluku o povlačenju Oružanih snaga Ukrajine iz grada.

- Na osnovu operativne situacije oko Avdejevke odlučio sam da povučem naše jedinice iz grada i pređem u defanzivu - napisao je Sirski na Fejsbuku.

Sirski je dodao da su vojnici "dostojanstveno ispunili" svoju vojnu dužnost.

- Učinili su sve da unište najbolje ruske vojne jedinice i naneli su neprijatelju značajne gubitke u ljudstvu i tehnici. Preduzimamo mere za stabilizaciju situacije i očuvanje položaja. Životi vojnog osoblja su najveća vrednost. Avdejevku ćemo ipak vratiti - napisao je Sirski.

Novinska agencija Ukrinform, pozivajući se na generala Aleksandra Tarnavskog, komandanta Grupacije Oružanih snaga Tavrija, navodi da se ukrajinske trupe već povlače sa uništenih položaja i da je nekoliko vojnika zarobljeno. Tarnavski navodi da se borbe u gradu nastavljaju.

- Prednost u granatama je 10 prema 1 i nalazimo se pod stalnim bombardovanjem tako da je ovo jedina ispravna odluka. Opkoljavanje nije dozvoljeno, ljudstvo je povučeno, naši vojnici su zauzeli odbrambene položaje na određenim linijama - rekao je Tarnavski.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike