Tramp: Bajden ne zna ni da je živ

11.02.2024

10:49

0

Autor: N.P.

Bajden nastavlja da ređa gafove

Tramp: Bajden ne zna ni da je živ
Donald Tramp - Copyright AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Nekadašnji predsednik SAD, Donald Tramp, komentarisao je sve vidljiviju senilnost aktuelnog američkog lidera Džoa Bajdena, rekavši da demokrata "ne zna ni da je živ".

Govoreći na skupu Nacionalnog streljačkog udruženja (NRA) u Harisburgu, u Pensilvaniji, Tramp je osudio Ministarstvo pravde što ga krivično goni zbog neadekvatnog postupanja poverljivim dokumentima dok protiv Bajdena nije podignuta optužnica za isto krivično delo.

- To je selektivni progon Bajdenovog političkog protivnika, mene. I ne mislim da Bajden stoji iza tih odluka jer ne mislim da on zna da je živ - dodao je Tramp.

Podsetimo, Tramp će najverovatnije biti republikanski kandidat za predsednika SAD, na izborima koji će se održati u novembru.

AP Photo/Andrew Harnik
Američki predsednik Džo Bajden

Vladin tužilac Robert Hur je saopštio da Bajden prestar da bi učestvovao na suđenju povodom rukovođenja poverljivim dokumentima. Hur je u izveštaju zaključio da protiv Bajdena ne treba da bude podignuta optužnica jer se radi o "starijem čoveku sa lošim pamćenjem" i da bi bilo teško ubediti porotu da je počinio krivično delo koje zahteva "samovoljne mentalne sposobnosti".

Kako je naveo, Bajden se u razgovoru sa istražiteljima nije setio kada je bio potpredsednik SAD niti kada mu je preminuo sin Bo.

Samo ove nedelje Bajden je imao nekoliko upečatljivih gafova. Prvo je, misleći na francuskog predsednika Emanuela Makrona, rekao da je razgovarao sa predsednikom Fransoa Miteranom, koji je preminuo 1996, a onda je tvrdio da je pričao i sa nemačkim kancelarom Helmutom Kolom - koji takođe nije među živima.

Potom je u četvrtak kazao medijima da je sve u redu sa njegovim pamćenjem, a onda je rekao da je egipatski lider Abdel Fatah al Sisi predsednik Meksika.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike