Predsedavajući Predstavničkog doma: Bajden nije podoban da bude predsednik, bavio se praksama koje su uznemirujuće

08.02.2024

23:56

0

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk DžonsonI je istakao je da to pokazuje "nepromišljenost predsednika"

Predsedavajući Predstavničkog doma: Bajden nije podoban da bude predsednik, bavio se praksama koje su uznemirujuće
Džozef Bajden - Copyright AP Photo/Evan Vucci

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Džonson saopštio je danas, povodom izveštaja specijalnog tužioca, da predsednik SAD Džo Bajden nije podoban za tu funkciju.


"Zaključci specijalnog tužioca da je predsednik Bajden 'namerno zadržao i obelodanio poverljiva dokumenta' i da se bavio praksama koje 'predstavljaju ozbiljan rizik po nacionalnu bezbednost' duboko su uznemirujući", naveo je Džonson u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama.

Istakao je da to pokazuje "nepromišljenost predsednika" i dodao da zaključci izveštaja pokazuju da postoje dvostruki aršini u američkom pravosudnom sistemu.

"Među najuznemirujućim delovima ovog izveštaja je obrazloženje specijalnog tužioca da ne preporučuje podizanje optužnice, kao i da predsednik ima 'značajna ograničenja' sa pamćenjem", naveo je Džonson.

On je poručio da je "čovek koji je previše nesposoban da odgovara za pogrešno rukovanje poverljivim dokumentima svakako nepodoban za ovalni kabinet".

Predsednik SAD Džozef Bajden je "namerno" zadržao i obelodanio visoko poverljiva dokumenta kada je bio privatno lice, uključujući dokumenta o vojnoj i spoljnoj politici u Avganistanu i drugim osetljivim pitanjima nacionalne bezbednosti, navodi se u izveštaju specijalnog tužioca.
Ipak, dodaje se da za to nisu predviđene krivične prijave ni za Bajdena, ni za bilo koga drugog.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike