Zaharova tvrdi: Amerikanci nisu ni teoretski spremni za pregovore sa Rusijom

10.02.2024

23:34

0

Zaharova je istakla da međunarodni poredak treba da bude zasnovan na principu suverene ravnopravnosti zemalja

Zaharova tvrdi: Amerikanci nisu ni teoretski spremni za pregovore sa Rusijom
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

BIio kakve perspektive dijaloga između Moskve i Vašingtona u potpunosti zavise od spremnosti SAD da pregovaraju na osnovu uzajamnog poštovanja i uvažavanja interesa druge strane, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Što se tiče izgleda za naš dijaloga sa Amerikancima, to u potpunosti zavisi od namera Vašingtona da pregovara na osnovu zajedničkih interesa i uvažavanja interesa druge strane. Sjedinjene Američke Države još nisu spremne za to čak ni teoretski, rekla je Zaharova u intervjuu za časopis "International Affairs".

Prema njenim rečima, u budućnosti bi trebalo ozbiljno da se razgovara o usaglašavanju principa međunarodne komunikacije, što bi bilo u skladu sa realnošću nastajanja multipolarnog sveta koji sada vidimo, prenosi TASS.

Zaharova je istakla da međunarodni poredak treba da bude zasnovan na principu suverene ravnopravnosti zemalja, a da saradnja među njima treba da bude zasnovana na balansu interesa.

- Bilo kakvi dvostruki standardi i pokušaji nametanja stranih razvojnih modela - ideologija i vrednosti treba da budu eliminisani. Čim naše zapadne kolege to shvate, pregovarački proces koji ima za cilj rešavanje kriznih pojava u svetu će se pokrenuti, poručila je Zaharova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike