Kim: Zbrisaćemo neprijatelje ako pokušaju da upotrebe silu protiv nas

09.02.2024

00:33

0

Lider Severne Koreje je ponovio svoj zavet da nikada neće voditi dijalog ili pregovore sa Južnom Korejom

Kim: Zbrisaćemo neprijatelje ako pokušaju da upotrebe silu protiv nas
Kim Džong Un - Copyright Profimedia

Lider Severne Koreje Kim Džong Un izjavio je danas da ta zemlja neće oklevati da upotrebi svu svoju vojnu moć da "zbriše neprijatelje" ako neko od njih upotrebi silu protiv nje, na obeležavanju godišnjice osnivanja vojske, javili su severnokorejski državni mediji.


Kim je to izjavio tokom posete Ministarstvu odbrane, poručujući vojnicima da podrže ideologiju vladajuće Radničke partije i brane zemlju svojim životima, javila je agencija KCNA, preneo je Rojters.

"Ako neprijatelji pokušaju da upotrebe silu protiv naše zemlje, donećemo hrabru odluku da promenimo istoriju i nećemo oklevati da upotrebimo svu našu supermoć da ih zbrišemo", rekao je on.

Kim je ponovio svoj zavet da nikada neće voditi dijalog ili pregovore sa Južnom Korejom, za koju je rekao da je "neprijatelj broj jedan" njegove zemlje i istakao da je politika snažne vojne gotovosti jedini način da se osigura mir i bezbednost za Severnu Koreju.

U izveštaju KCNA navodi se da je Kim posetio Ministarstvo obrane sa svojom "poštovanom kćerkom", što ukazuje da je bio u pratnji svoje ćerke Ju Ae, za koju analitičari očekuju da će odigrati moguću buduću ulogu u rukovodstvu zemlje.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike