Beba iznenada umrla, u njenom telu pronašli tragove kokaina i kanabisa: Odmah su okrivili oca, ali je priča drugačija

27.01.2024

13:12

0

Istragom je utvrđeno da je beba unela supstance preko mleka

Beba iznenada umrla, u njenom telu pronašli tragove kokaina i kanabisa: Odmah su okrivili oca, ali je priča drugačija
Copyright Profimedia

Šestomesečna beba umrla je u kući u Velikoj Britaniji, a u njenoj krvi otkriveni su tragovi kokaina i kanabisa.

Evelin Simons-Ejveri pronađena je u krevecu u Njuton Abotu u Devon 7. jula 2019. godine, rečeno je na sudu u Plimutu.

Njen otac Deril Ejveri rekao je Evelininoj mami Šarlot Simons da napusti stan dan ranije jer se par posvađao.

Ejveri je imao isključivo starateljstvom nad Evelin i njihovim drugim detetom, a Šarlot je pokušavala da ga kontaktira tokom dana jer je Evelin bila dojena, ali on nije odgovarao.

Ejveri je učestvovao u saobraćajnoj nesreći sa oba deteta u automobilu istog dana, ali Evelin nije pretrpela ozbiljne povrede. Na sudu je priznao da Evelinino auto sedište nije bilo pravilno postavljeno.

Vratio se kući u 22.30 uveče, stavio je drugo dete u krevet i Evelin u krevetac pored sebe, nahranio je u 3 ujutro pre nego što je ponovo stavljena na spavanje. Pronađena je bez svesti i nije disala kada je Ejveri otišao da je proveri u 8 ujutro.

Pokušao je reanimaciju dok nije stigla hitna pomoć, ali beba nije mogla da se oživi.

Cornwall Police
Deril Ejveri

Ejveri je uhapšen u bolnici u Torbeju nakon što je u njegovoj kući pronađen kanabis koji je koristio i dilovao. On je negirao da je redovan korisnik kokaina i nije znao kako je droga dospela u Evelinino telo.

Forenzički patolog iz Ministarstva unutrašnjih poslova doktorka Debora Kuk rekla je tokom saslušanja: „Evelin je najverovatnije unela metabolite kokaina i kanabisa preko majčinog mleka, ali kako smo imali informacije, nekoliko žena ju je dojilo, pa nije moguće potvrditi identitet izvora".

Ona je dodala da su „nivoi obe supstance veoma niski“ i da su toksikolozi ukazali na to da je „malo verovatno da je ovo direktno doprinelo njenoj smrti“.

- Nakon opsežnog obdukcije sa višestrukim dodatnim testovima, iako je bilo nekih nalaza koji se ne uklapaju u potpunosti u normalne okvire, nijedan od njih ne nudi definitivno objašnjenje za Eveilninu smrt. Medicinski uzrok Eveilnine smrti u ovom slučaju ostaje neutvrđen - zaključila je Kuk.

Ejveri je osuđen po dve tačke optužnice za okrutnost prema deci, ali posle dokaza doktorke Kuk, ne može se reći da time izazvao ili doprineo smrti deteta, navodi se u zaključku.

Ejveri je u aprilu 2023. osuđen na tri godine zatvora nakon što je priznao nasilje prema deci, posedovanje kanabisa sa namerom da ga proda, posedovanje zabranjenog oružja i prevaru.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike