Ovo je Malina koja je bacila bebu, pa skočila sa terase u Rumuniji! Otac joj je rekao neće moći da je spase i da će završiti u kovčegu

11.01.2024

22:50

0

Autor: M. Vu.

Otac mlade žene, policajac, znao je da njegova ćerka sa svojim nasilnim mužem proživljavala paka

Ovo je Malina koja je bacila bebu, pa skočila sa terase u Rumuniji! Otac joj je rekao neće moći da je spase i da će završiti u kovčegu
Malina, Lucijan i Viktor - Copyright Preentscreen/observatornews

Beba koju je majka bacila sa trećeg sprata, nakon što se zapalio stan u kome su bili, nije preživela. Dete je preminulo u bolnici u Jašiju. U međuvremenu se pojavljuju šokantni detalji koji ocrtavaju film najavljene tragedije.

Malina, Viktor i Lucijan nisu bili srećna porodica.

Otac mlade žene, policajac, znao je da njegova ćerka sa svojim nasilnim mužem proživljavala pakao, čak bi joj rekao da neće moći da je spase i da će završiti u kovčegu. Na Božić, Lucijan je odveden na psihijatriju, ali mu je žena oprostila.

- Skočila je! Ovo su strašne scene koje su se odigrale u Jašiju: Malina, mlada 29-godišnja majka, donosi šokantnu odluku. Iz zapaljenog stana, sa trećeg sprata, žena baca svoje dete umotano u odeću i jorgan kroz prozor. Onda i ona skače u prazninu.

Izvori rumunskog "Observator-a" kažu da je bebu i majku nakon svađe zaključao Lucijan. Ipak, na saslušanju je imao drugačiju verziju onoga što se dogodilo.

 

 

„Ključevi su ostali kod nje. Imala je ključeve u kući. Bio sam na poslu, obavešten sam da kuća gori “, kaže Lucijan, bebin otac. 

„Dolazeći na lice mesta, vatrogasci su morali da razvaljuju vrata stana kako bi ušli i ugasili vatru “, izvezstili su rumunski mediji

"Bacila je odeću za novorođenče. Verovatno je pokušala da spase bebu ", kaže žena, svedok tragedije. „Pokušala je da izađe kroz vrata, ali nije uspela “, kaže mlada žena. 

Beba je umrla u bolnici. Majka je u teškom stanju
 

Viktor, petomesečna beba, nije preživela pad. Preminuo je sinoć u bolnici.

"Došao je kod nas u veoma teškom, kritičnom stanju, posle dve reanimacije. Koma četvrtog stepena. Veoma teške povrede mozga, koje su onemogućavale preživljavanje. Borio se do poslednjeg trenutka svog života ", rekla je Lucijan Eva, menadžerka iz bolnice za neurohirurgiju u Jašiju.

Malina je preživela, ali je u teškom stanju. Ona ide na operaciju.

"Opekotine na 12% površine tela. Desni gornji ekstremitet i delimični desni hemitoraks. Sa prelomom karlice, kičme i rebara" , izjavili su u bolnici.

Drama iza tragedije: Malina je navodno patila od postporođajne depresije
 

Pred tužiocima je otac bebe navodno je pokušao da okrivi majku za ono što se dogodilo u stanu. Rekao im je da je žena posle porođaja pala u depresiju i da se krila zbog stida.

"Bila je depresivna. Otišla sam i razgovarala sam sa njom u bolnici. Bila je zbunjena. Samo mi je rekla da je videla neka... U spavaćoj sobi, svetla i onda je bacila dečaka, da je izbio požar" , kaže svekrva mlade žene.

Profimedia
 

Malina je stalni lekar u bolnici Sveti Spiridon u Jašiju. Udala se za oca deteta, inženjera i diplomiranog politehničara, pre godinu i po dana. Na društvenim mrežama su se predstavljali kao srećan par.

"To je tragedija, šokirala nas je ova vest. Nikada se nije žalila, nikada mi nije rekla da ima problema kod kuće. Delovala je veoma srećno, posebno posle porođaja. Bila je veoma ponosna na svoje dete", kaže Karina koja je Malinina koleginica.

Komšije, svedoci nasilnih skandala između dva muža
 

Ipak, bliski ljudi ovog para kažu da su se njih dvoje žestoko posvađali. Mnogo puta su komšije bili svedoci. A tragedija koja se dogodila bila bi najavljena mnogo ranije.

Profimedia
 

„Bila je kod mene pre Božića. Čovek ju je tukao. Tražila je da je odvedem kući kod oca. Njen tata je policajac u Sučavi. Imala je malo krvi po sebi. Njen otac je tada rekao: "Znaj da sam te sada spasio, sledeći put ću te izvaditi u kovčegu. Nije se slagao sa njenim brakom “, kaže komšija.

"Kada su se svađali, ona bi plakala. Trčala bi okolo. Plakala bi, on bi to radio na svaki način" , seća se drugi.

Čovek, odveden u Sokolu pre Božića
 

Izvori iz istrage kažu da je početkom decembra jedan od komšija pozvao 112 nakon što je čuo komešanje iz porodičnog stana. Lucijan je tukao i pretio Malini. Kada su došli, policija je zatekla muškarca pijanog i izuzetno nasilnog. Odveli su ga u Psihijatrijsku bolnicu Sokola i tražili da mu se izda privremena zabrana prilaska na 5 dana.

 

Izazvan je požar u Jašiju

Forenzičari su se danas vratili u stan i prikupili dokaze da rekonstruišu nit tragedije. Za sada nije poznato kako je tačno izbio požar. Ono što se pouzdano zna je da je požar podmetnut i da nije slučajno. Istražitelji će utvrditi ko je izazvao tragediju, žena ili muškarac. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike