Pobegli od roditelja iz pakla, a onda su još gore stvari doživeli kod hranitelja: Priča porodice Turpin se nastavlja

24.01.2024

20:36

0

Autor: N.P.

Hranitelji su im poručivali da ih niko ne želi i da su im roditelji bili u pravu.

Pobegli od roditelja iz pakla, a onda su još gore stvari doživeli kod hranitelja: Priča porodice Turpin se nastavlja
Roditelji su 13 dece godinama zlostavljali - Copyright Profimedia

Šestoro od 13 dece porodice Turpin, koji su bili smešteni u hraniteljske porodice, nakon što su spaseni zlostavljanja sadističkih roditelja, traži nagodbu od hranitelja jer su ponovo doživeli seksualno i mentalno maltretiranje.

- Neka od dece će vam reći da je ono što su iskusili kod hranitelja gore od onoga što im radili roditelji - rekao je Elan Zekster, advokat koji zastupa decu Turpin.

Šestoro najmlađe dece je podnelo tužbu protiv okruga Riversajd u Kaliforniji i privatne agencije za pružanje hraniteljskih usluga u julu 2022.

Tvrde da su ih hranitelji Marselino i Rosa Olguin fizički, seksualno i emotivno zlostavljali, a protiv njih je podignuta optužnica.

Marselino je uhapšen u januaru 2021. po 13 tačaka optužnice, uključujući nedolični akt sa detetom, a njegova žena Rosa i ćerka Leni (37) su takođe uhapšene zbog prevare i zastrašivanja svedoka.

Otac hranitelj se sumnjiči da je decu dodirivao po zadnjicama, grudima, ljubio ih u usta i izgovarao komentare sa seksualnom konotacijom.

Takođe, deci je govorio da bi trebalo da se ubiju, a da su ih roditelji malteretirali "zato što ih je nemoguće voleti".

Kako je naveo advokat, hranitelji su im poručivali da ih niko ne želi i da su im roditelji bili u pravu.

Prisilno su ih hranili dok se ne bi ispovraćali, a onda bi ih terali da pojedu povraćku.

- Kada vam toliko ljudi govori da ste niko i ništa, i da ništa ne zaslužujete, to ima ogroman uticaj na vašu psihu - rekao je advokat.

Članovi porodice Olguin su se izjasnili da nisu krivi, a proces i dalje traje.

Roditelji zlostavljali 13 dece

Podsetimo, priča o porodici Turpin zgrozila je Ameriku u januaru 2018. kada je Džordan Turpin (17) uspela da pobegne iz kuće i pozove policiju.

Roditelji Dejvid i Luiz su 13 dece držali zatočene u kući u Kaliforniji i zlostavljali ih na nezamislive načine. 

Džordan je tada rekla da je iz kuće izašla svega nekoliko puta u životu.

- Nisam znala u kom pravcu da krenem, bila sam veoma uplašena. Pokušala sam da pozovem policiju, ali sam se toliko tresla od straha da nisam mogla prstom da pritisnem tipke na telefonu - prisetila se.

Policija je dugo tragala za kućom horora, jer devojčica nije znala da im objasni gde se tačno nalazi jer nikada nije napuštala svoj dom. Kada su konačno pronašli kuću i u nju ušli, policajci su ostali u šoku. Zatekli su još 12 dece uzrasta između dve i 29 godina. Dve devojčice ležale su vezane za krevet lancima, a sve je smrdelo na izmet.

Deca su izgledala kao da će svakog trenutka umreti od gladi, a zbog toga je jedna od sestara odlučila da mora nešto da preduzme.

Tokom godina, deci je bilo zabranjeno da izlaze iz kuće, a to su učinili svega nekoliko puta. Jeli su jednom dnevno, uglavnom sendviče sa puterom od kikirikija, zaleđeni burito ili čips, dok su ih roditelji mamili brzom hranom. Jedno dete od 11 godina je bilo toliko neuhranjeno da mu je obim ruku bio kao kod četvoromesečne bebe.

Youtube/FOX 11 Los Angeles
Džordan Turpin

Džordan kaže da je 2016. godine pronašla jedan stari mobilni telefon svojih roditelja što joj je otvorilo čitav novi svet. Gledala je snimke Džastina Bibera, ali kada je majka to otkrila počela je da je davi.

Posle tog incidenta, Džordan i njene sestre su počele da planiraju bekstvo, ali su se plašile da im niko neće verovati.

- Rekla sam joj da napravi fotografije, bilo šta što može da dokaže šta nam se događa, a da ne izgleda kao da je u pitanju tinejdžerka koja traži pažnju - rekla je starija sestra Dženifer (33).

U vreme Džordaninog bekstva, dve sestre su bile vezane lancima jer su ukrale majčine slatkiše, a jedna od njih je bila vezana 15 dana zaredom. Džordan ih je fotografisala.

14. januara 2018. je shvatila da vreme ističe i da mora nešto da preduzme jer je majka vrištala kako će se preseliti u Oklahomu.

Riverside County Sheriff's Department via AP
Dejvid i Luiz Turpin

- Da smo otišli u Oklahomu, postojala je velika šansa da će neko od nas umreti. Sledećeg dana bi smo se selili, bilo je to pitanje života ili smrti - rekla je Džordan.

U međuvremenu, Džordan je stekla diplomu srednje škole i počela da se bavi modelingom, a Dženifer se zaposlila u restoranu i bavi se hrišćanskom pop muziikom.

- Želim da prezime Turpin bude zapamćeno po snazi. Oni nisu slabi, oni nisu slomljeni - poručila je Dženifer.  

Roditelji su uhapšeni i 2019. su osuđeni na doživotne robije.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike