Deca pobegla iz kuće horora, a onda su ih smestili u još goru hraniteljsku porodicu: Terali ih da jedu povraćku, tukli ih i zlostavljali

21.07.2022

16:52

0

Autor: N. Pavlović

Sistem je potpuno izneverio porodicu Turpin

Deca pobegla iz kuće horora, a onda su ih smestili u još goru hraniteljsku porodicu: Terali ih da jedu povraćku, tukli ih i zlostavljali
Roditelji su 13 dece godinama zlostavljali - Copyright Profimedia

Porodica Turpin iz Kalifornije 2018. je dospela u žižu javnosti kada je otkriveno da su roditelji 13 dece držali zatočene u kući u strahovitim uslovima, a ovih dana je obelodanjeno da su ih zlostavljali i hranitelji.

Hraniteljska porodica kojoj su pripali nakon hapšenja roditelja ih je, navodno, terala da jedu sopstvenu povraćku, a poručivali su im i da počine samoubistvo, navodi se u dve nove tužbe.

Šestoro od 13 dece je podnelo tužbe protiv Okruga Riversajd i privatne agencije za starateljstvo. Deca tvrde da su fizički, seksualno i emotivno zlostavljana, a da je agencija, koja je imala zadatak da ih zaštiti, omanula u tome.

Youtube/KESQ News Channel 3
Marselino i Rosa Olguin

Staratelji Marselino i Rosa Olguin nisu imenovani u građanskoj parnici, ali su protiv njih tužioci Okruga Riversajd ranije ove godine podneli optužnice po nekoliko tačaka za zlostavljanje i zanemarivanje. Izjasnili su se da nisu krivi.

- To je trauma za traumom, a situacija je utoliko gora jer su mislili da će im životi krenuti nabolje, a to se onda nije dogodilo. Biće im potrebno neko vreme da se oporave i nauče da ponovo veruju ljudima jer, u ovom trenutku, postoji samo mali broj odraslih u koje imaju poverenje - rekao je advokat Rodžer But.

Kako se navodi u sudskim dokumentima, Marselino Olguin je seksualno zlostavljao decu i dodirivao ih je po zadnjici, nogama i grudima, ljubio ih je u usta i imao je neprikladne komentare sa seksualnom konotacijom.

Navodno, Olguinovi su ih terali da jedu prekomerne količine hrane, a kada bi se ispovraćali, primoravali su ih da i to pojedu. Zbog toga je nekoliko dece razvilo poremećaj u ishrani.

Osim toga, govorili su im "da su bezvredni, da ih niko nikada neće voleti i da bi trebalo da počine samoubistvo".

Decu Turpin su tukli kaiševima, vukli ih za kosu ili su ih primoravali da se prisećaju pakla koji su proživeli dok su bili sa roditeljima Dejvidom i Luiz.

- Ova deca su bila vezana za krevete tokom većeg dela svog života, a kada su konačno oslobođeni, vlasti su ih strpale u porodicu preko privatne agencije gde su završili ponovo u situaciji da ih neko zlostavlja - rekao je advokat Erik Zekster koji zastupa dvoje starije dece. Oni su podneli slične, ali odvojene tužbe.

Frederic J. Brown/Pool Photo via AP, File
Luiza i Dejvid Turpin

Kako je rekao, ono što im se dogodilo bi trebalo sve da razbesni.

Osim Marselina i njegove žene Rose, optužena je i njihova ćerka Lenis, a pred sudom bi trebalo da se pojave 11. avgusta.

Podsetimo, Dejvid i Luiza Turpin su svoje 13 dece držali zatočene u kući u gradu Perisu u Kaliforniji. Deca, starosti od dve do 29 godina, pronađena su 2018. kada se jedna ćerka iskrala i pozvala policiju.

Tokom godina, deci je bilo zabranjeno da izlaze iz kuće, a to su učinili svega nekoliko puta. Jeli su jednom dnevno, uglavnom sendviče sa puterom od kikirikija, zaleđeni burito ili čips, dok su ih roditelji mamili brzom hranom. Jedno dete od 11 godina je bilo toliko neuhranjeno da mu je obim ruku bio kao kod četvoromesečne bebe.

Prema mišljenju tužioca, deci je davan samo jedan obrok dnevno i dozvoljeno im je da se tuširaju jednom godišnje. Kažnjavani su za razne sitnice, a metode kažnjavanja išle su od premlaćivanja i gušenja do vezivanja za krevete ili zabrana pristupa kupatilu mesecima.

Istovremeno, Dejvid i Luiz Turpin su jeli i po nekoliko obroka dnevno i time paradirali pred gladnom decom. Pošto im to nije bilo dovoljno, kupovali su i igračke, ali nisu dozvoljavali deci da ih otvore i da ih koriste.

Roditelji su osuđeni na doživotne kazne zatvora.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike