Prvi snimak bekstva iz kuće horora: Roditeli 13 dece držali zatočene, jedna ćerka uspela da pobegne i otkrije užase (VIDEO)

21.11.2021

09:00

0

Autor: 24sedam

Deca su bila neuhranjena i vezana lancima

Prvi snimak bekstva iz kuće horora: Roditeli 13 dece držali zatočene, jedna ćerka uspela da pobegne i otkrije užase (VIDEO)
turpin-bekstvo - Copyright Profimedia/Youtube ABC news

Priča o porodici Turpin zgrozila je ne samo Ameriku već i ceo svet.

Roditelji Dejvid i Luiz su 13 dece držali zatočene u kući u Kaliforniji i zlostavljali ih na nezamislive načine, a jedna od ćerki, Džordan Turpin, za medije je ispričala kako je uspela da pobegne.

Objavljen je do sada neviđeni snimak Džordan Turpin (21) nakon bekstva iz porodične kuće.

Ona na snimku ima 17 godina i u trenutku bekstva bila je teško neuhranjena, pretučena i zlostavljana. Pre nego što je uspela da pobegne i prijavi slučaj policiji, na ulicu je izašla tek nekoliko puta u životu.

 

 

- Nisam znala u kom pravcu da krenem, bila sam veoma uplašena. Pokušala sam da pozovem policiju, ali sam se toliko tresla od straha da nisam mogla prstom da pritisnem tipke na telefonu - prisetila se.

Policija je dugo tragala za kućom horora, jer devojčica nije znala da im objasni gde se tačno nalazi jer nikada nije napuštala svoj dom. Kada su konačno pronašli kuću i u nju ušli, policajci su ostali u šoku. Zatekli su još 12 dece uzrasta između dve i 29 godina. Dve devojčice ležale su vezane za krevet lancima, a sve je smrdelo na izmet.

Deca su izgledala kao da će svakog trenutka umreti od gladi, a zbog toga je jedna od sestara odlučila da mora nešto da preduzme.

 

 

Tokom godina, deci je bilo zabranjeno da izlaze iz kuće, a to su učinili svega nekoliko puta. Jeli su jednom dnevno, uglavnom sendviče sa puterom od kikirikija, zaleđeni burito ili čips, dok su ih roditelji mamili brzom hranom. Jedno dete od 11 godina je bilo toliko neuhranjeno da mu je obim ruku bio kao kod četvoromesečne bebe.

Džordan kaže da je 2016. godine pronašla jedan stari mobilni telefon svojih roditelja što joj je otvorilo čitav novi svet. Gledala je snimke Džastina Bibera, ali kada je majka to otkrila počela je da je davi.

Posle tog incidenta, Džordan i njene sestre su počele da planiraju bekstvo, ali su se plašile da im niko neće verovati.

- Rekla sam joj da napravi fotografije, bilo šta što može da dokaže šta nam se događa, a da ne izgleda kao da je u pitanju tinejdžerka koja traži pažnju - rekla je starija sestra Dženifer (33).

U vreme Džordaninog bekstva, dve sestre su bile vezane lancima jer su ukrale majčine slatkiše, a jedna od njih je bila vezana 15 dana zaredom. Džordan ih je fotografisala.

14. januara 2018. je shvatila da vreme ističe i da mora nešto da preduzme jer je majka vrištala kako će se preseliti u Oklahomu.

- Da smo otišli u Oklahomu, postojala je velika šansa da će neko od nas umreti. Sledećeg dana bi smo se selili, bilo je to pitanje života ili smrti - rekla je Džordan.

Policajcu Entoniju Kolaćiju bližio se kraj "grobljanske" smene kada je primio poziv. Prvo nije znao šta da pomisli kada je čuo da je devojka pobegla od kuće, ali kada je video fotografije devojčica u lancima, znao je da mora da deluje.

 

 

Policija je upala u kuću, a roditelji monstrumi su uhapšeni.

13 dece je odvedeno u bolnicu gde im je pružena pomoć, odeća i hrana. Džordan kaže da je prvo pojela makarone sa sirom i piletinu.

U emisiji Dajen Sojer dve sestre nisu želele da otkrivaju detalje o ostalim sestrama i braći kako bi zaštitile njihovu privatnost.

U međuvremenu, Džordan je stekla diplomu srednje škole, a Dženifer se zaposlila u restoranu i bavi se hrišćanskom pop muziikom.

- Želim da prezime Turpin bude zapamćeno po snazi. Oni nisu slabi, oni nisu slomljeni - poručila je Dženifer.  

Profimedia
 

Roditelji iz pakla

Okružni tužilac okruga Riversajd Majk Hestrin rekao je da je zlostavljanje počelo davne 1993. godine i da je trajalo tokom 17 godina koliko je porodica živela u Fort Vortu u Teksasu, a pojačalo se kada su se preselili u Kaliforniju 2010. godine.

Najmlađe dete bilo je jedino za koje se činilo da nije bilo zlostavljano.

Printscreen/YouTube/ABC News
 

Prema mišljenju tužioca, deci je davan samo jedan obrok dnevno i dozvoljeno im je da se tuširaju jednom godišnje. Kažnjavani su za razne sitnice, a metode kažnjavanja išle su od premlaćivanja i gušenja do vezivanja za krevete ili zabrana pristupa kupatilu mesecima.

Istovremeno, Dejvid i Luiz Turpin su jeli i po nekoliko obroka dnevno i time paradirali pred gladnom decom. Pošto im to nije bilo dovoljno, kupovali su i igračke, ali nisu dozvoljavali deci da ih otvore i da ih koriste.

Printscreen/YouTube/ABC News
 

Vlasti su saopštile da je samo jednom detetu, sinu, bilo dozvoljeno da napusti kuću da bi pohađao nastavu na lokalnom koledžu, ali da je uvek bio u pratnji majke.

Navodno, jednu ćerku je otac i seksualno zlostavljao.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike