Američki obaveštajac: Rusija je već pobedila, a ove godine rat sa Ukrajinom biće završen

20.01.2024

12:48

0

Kao ključni segment u ovoj pobedi naveo je "hrabrost ruskih vojnika koji su uspešno odbijali napade ukrajinskih snaga tokom kontraofanzive"

Američki obaveštajac: Rusija je već pobedila, a ove godine rat sa Ukrajinom biće završen
Copyright AP Photo/Libkos

Bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter izjavio je da je pobeda Rusije u specijalnoj vojnoj operaciji moguća do kraja 2024. godine.

Ovo mišljenje izneo je na konferenciji za novinare u medijskom centru medijske grupe "Rusija sevodnja".

- Stiču se uslovi za pobedu i siguran sam da će ona biti ostvarena ove godine - kazao je Riter.

Kao ključni segment u ovoj pobedi naveo je "hrabrost ruskih vojnika koji su uspešno odbijali napade ukrajinskih snaga tokom kontraofanzive".

Riter je uveren da je Kijev već izgubio, a sukob između Rusije i Ukrajine, prema njegovom tumačenju, ima šire značenje jer Zapad koristi situaciju kako bi oslabio Rusiju.

Printscreen/YouTube
Skot Riter

- Rusija je već ostvarila pobedu, a Ukrajina troši vojne rezerve i svakodnevno sve više slabi, dok vojna industrija kod Rusa aktivno radi - naglasio je on.

Oružane snage Ukrajine pokušavale su do juna da napreduju na nekoliko pravaca, ali su se suočile s ozbiljnim gubicima i nisu uspele da prevaziđu taktičku odbranu ruske vojske.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izneo je podatak da je ukrajinska vojska 2023. godine pretrpela značajne ljudske i materijalne gubitke - prema njegovim rečima poginulo je 215.000 vojnika, a uništeno je 28.000 jedinica naoružanja.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike