Bivši američki obaveštajac: Rusija nanela štetu NATO, slomivši ofanzivu ukrajinske vojske

23.12.2023

22:20

0

Prema njegovim rečima, Alijansa je opustošila svoje arsenale kako bi Kijevu isporučila naoružanje koje mu je neophodno za ofanzivu

Bivši američki obaveštajac: Rusija nanela štetu NATO, slomivši ofanzivu ukrajinske vojske
Skot Riter - Copyright Printscreen/YouTube

Rusija je nanela štetu Severnoatlantskoj alijansi zaustavivši kontraofanzivu ukrajinske vojske, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.


„Rusija je razbila ukrajinsku kontraofanzivu koju je pravilnije nazvati NATO ofanzivom, s obzirom na to da je Rusija, smrvivši ukrajinsku vojsku, i NATO-u nanela udarac“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Alijansa je opustošila svoje arsenale kako bi Kijevu isporučila naoružanje koje mu je neophodno za ofanzivu. Pritom, to naoružanje je uništeno, a ukrajinski vojnici su poginuli ili su zarobljeni ili ranjeni.

„Istovremeno, Rusija ima vojsku koja je ne samo cela, već koja nastavlja da se povećava. Oni prelaze u ofanzivu i imaju samouverene akcije duž gotovo cele linije razdvajanja“, zaključio je Riter.

Ukrajinska vojska već šesti mesec bezuspešno pokušava da zauzme povoljnije položaje na južnom Donjeckom, Artjomovskom i Zaporoškom pravcu i u sukob šalje brigade koje je obučio NATO i naoružao ga stranom tehnikom.

Kako je ranije izjavio ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, protivnik je za pola godine kontraofanzive izgubio više od 125. 000 vojnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike