Hanter Bajden se izjasnio da nije kriv za utaju poreza! Evo koliko godina zatvora može dobiti ako ga osude

12.01.2024

00:56

0

Federalni tužioci u Kaliforniji optužili su ga prošlog meseca po devet krivičnih dela, uključujući neplaćanje poreza od 2016. do 2019. godine

Hanter Bajden se izjasnio da nije kriv za utaju poreza! Evo koliko godina zatvora može dobiti ako ga osude
Hanter Bajden - Copyright Profimedia

Sin američkog predsednika Džoa Bajdena, Hanter, izjasnio se da nije kriv za poreske prekršaje.

Federalni tužioci u Kaliforniji optužili su ga prošlog meseca po devet krivičnih dela, uključujući neplaćanje poreza od 2016. do 2019. godine, podnošenje lažnih poreskih prijava 2018. i utaju poreza.

Ako bude osuđen po ovim optužbama, Bajden bi mogao da se suoči sa do 17 godina zatvora. On se takođe suočava sa odvojenim federalnim optužbama za oružje, za koje se već izjasnio da nije kriv.

Dve grupe optužbi prate propast sporazuma o priznanju krivice koji je Bajden prvobitno sklopio sa tužiocima, koji bi verovatno izbegao zatvorsku kaznu i krivično suđenje usred kandidature njegovog oca za reizbor.

On će biti pušten bez pritvora pod nekoliko uslova, uključujući da ne može da pije ili koristi drogu, niti da kupuje oružje ili municiju. Otac četvoro dece je pristao na ove uslove.

Ukoliko prekrši uslove puštanja na slobodu, sudija je upozorio da će za predsednikovim sinom biti raspisana poternica i da bi mogao da bude zatvoren, piše Bi-Bi-Si.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike