Buduća mlada kupila lažni Ozempik! "Ubrizgala sam injekciju i u roku od 30 minuta sam mislila da ću umreti" (FOTO)

10.01.2024

17:45

0

Autor: M. Vu.

Viki Rajan (38) podelila je svoje iskustvo koje ističe dilemu i pritisak koji žene često osećaju u vezi sa svojim fizičkim izgledom

Buduća mlada kupila lažni Ozempik! "Ubrizgala sam injekciju i u roku od 30 minuta sam mislila da ću umreti" (FOTO)
Viki Rajan - Copyright Preentscreen/Instagram/vikkiryan1985

Viki Rajan (38), mlada Britanka, nedavno je doživela zastrašujuće iskustvo nakon što je kupila "injekciju za mršavljenje" putem interneta. Kupovina se odvila krajem prošlog meseca, a ona je iskusila ozbiljne posledice nakon što je sebi ubrizgala lažni "Ozempik" kod kuće.

Rajanova nije iznela detalje o imenu marke lažnog leka koji je nabavila, ali je istakla da se on reklamirao kao "GLP-1 RA". To su lekovi koji se koriste za regulisanje nivoa šećera u krvi kod osoba sa dijabetesom tipa 2, ali takođe se koriste i u terapiji za mršavljenje.

Ovaj slučaj naglašava ozbiljne rizike od korišćenja lažnih ili neautorizovanih verzija lekova koji su prvobitno namenjeni za lečenje dijabetesa, a sada se koriste i za smanjenje apetita i mršavljenje.

Originalne verzije ovih lekova, poput "Ozempika" i "Wegovyja", mogu se propisivati od strane lekara za smanjenje telesne težine uz odgovarajuće medicinsko praćenje. Međutim, prisustvo mnogih falsifikata na tržištu stvara ozbiljnu opasnost po zdravlje i život ljudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vikki Ryan (@vikkiryan1985)

Viki Rajan (38) podelila je svoje iskustvo koje ističe dilemu i pritisak koji žene često osećaju u vezi sa svojim fizičkim izgledom. Iako nije smatrala da ima prekomernu težinu, odlučila je da isproba ovu vrstu leka u nadi da će poboljšati svoj izgled. Kupovinom jedne od ovih injekcija preko interneta 2020. godine, Viki je brzo videla rezultate u gubitku težine, posebno nakon perioda zatvaranja tokom pandemije, kada je osećala da se malo udebljala.

Profimedia
 

- Bilo je to posle zatvaranja i malo sam se udebljala - priseća se Rajan i dodaje:

- Uspela sam da izgubim više od devet kilograma za tri nedelje. Jedva sam jela, uspela bih da uzmem samo nekoliko zalogaja.

Pre šest meseci odlučila je da ponovo koristi lek i naručila ga je onlajn, priča majka dvoje dece.

- Opet sam malo smršala. Odlučila sam da obavim još jednu narudžbinu pre otprilike četiri nedelje. Udajem se i želela sam da izgubim nekoliko kilograma pre nego što moja haljina bude spremna za probu u februaru - objasnila je ona. Iako se neće udati do septembra, nije želela da proba svoju haljinu u februaru i da joj bude mala.

Dupla doza je pokrenula sve

Dana 10. decembra Rajan je ubrizgala jednu injekciju, ali nije osetila nijedan od pomenutih efekata. A onda je odlučila da poveća dozu – i u roku od sat vremena bilo joj je veoma loše.

- Te večeri sam otišla kod mame na večeru i uspela sam da jedem malo a onda sam počela da se osećam loše - rekla je Rajan, pa nastavila:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vikki Ryan (@vikkiryan1985)

- Otišla sam na sprat i povraćala u mlazevima. Potom sam otišla kući i opet mi je bilo loše… Od te večeri bila mi je muka svakih pola sata u narednih 30 sati.

Na kraju, žena je pozvala mamu i ona ju je odvela u bolnicu.

Budućoj nevesti je prepisan lek protiv mučnine, on je sprečio povraćanje. Međutim, ona kaže da posle mesec dana oseća posledice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vikki Ryan (@vikkiryan1985)

„Još se ne osećam dobro“, priznala je. „Još uvek ne mogu ništa da jedem i stalno mi je muka. Osećam se stalno dehidrirano – non-stop sam žedna. Jedem samo jednom dnevno jer se zbog svega osećam bolesno.”

Viki Rajan kaže da joj se sada „gadi“ što je kupila sumnjivi lek preko interneta i upozorava druge da razgovaraju sa doktorom ako žele da isprobaju legitiman lek za mršavljenje.

„Od pomisli na to osećam se bolesno. Definitivno sam naučila lekciju. Sama sam kriva“, priznala je. „Nadam se da će i drugi ljudi shvatiti opasnost, pa svima kažem: Nemojte to da radite. Strašno je šta vam to može učiniti.”

Viki nije prva Britanka koja je doživela užasne neželjene efekte nakon ubrizgavanja falsifikovanih injekcija kupljenih na mreži.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike