Vazdušna opasnost u celoj Ukrajini! Eksplozije odjekuju na sve strane (VIDEO)

08.01.2024

10:08

0

Sa aerodroma Olenja u Murmanskoj oblasti podignuto je devet aviona Tu-95MS i četiri Tu-22M3

Vazdušna opasnost u celoj Ukrajini! Eksplozije odjekuju na sve strane (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nekoliko ukrajinskih regiona našlo se na udaru nakon što je Rusija u ponedeljak ujutru pokrenula veliki raketni napad, dok je u celoj zemlji na snazi upozorenje za vazdušnu opasnost.

Sa aerodroma Olenja u Murmanskoj oblasti podignuto je devet aviona Tu-95MS i četiri Tu-22M3, a lansirane su i krstareće i balističke rakete, piše Unian.

 

 

Širom Ukrajine mogu se čuti eksplozije, a Vazduhoplovstvo Ukrajine izvestilo je o lansiranju ruskih krstarećih raketa iz oblasti Kaspijskog mora i poslalo naredbu stanovnicima Kijeva da se upute u skloništa, uz obaveštenje da je prestonica pod pretnjom balističkih raketa, prenosi Rojters.

 

 

Krivi Rog, Zaporožje, Harkov, Dnjepropetrovsk i Hmeljnicki trenutno su pod ruskim "masovnim raketnim napadom", saopštile su vlasti ovih gradova.

Najmanje šest eksplozija zabeleženo je u Hmeljničkoj oblasti, saopštile su lokalne vlasti.

 

 

Prvi podaci sugerišu da su ruski projektili pogodili stambena naselja u Zaporožju, a povređene su dve osobe, navodi Unian.

 

 

U Krivom Rogu je posle raketnog napada izbio požar u tržnom centru, a ruski udari zabeleženi su i u Harkovu i Harkovskoj oblasti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike