U Ukrajinu stigli modernizovani ruski tenkovi: Imaju nešto što zapadno oružje nema (FOTO)

04.01.2024

10:25

0

U odnosu na "leoparde" imaju veliku prednost

U Ukrajinu stigli modernizovani ruski tenkovi: Imaju nešto što zapadno oružje nema (FOTO)
Copyright Profimedia

Modernizovani tenkovi T-80BVM prvi put su se pojavili u jedinicama Oružanih snaga Rusije duž zaporoškog pravca, izjavio je komandant tenkovske jedinice ruskih snaga na nedavnoj konferenciji za novinare.

U svom izveštaju komandant je istakao da ovaj tenk donosi niz novih i poboljšanih karakteristika, koje ga čine izuzetno efikasnim na bojištu.

Posebno je naglasio da je vozilo opremljeno novim sistemom veze koji pruža pouzdan signal na udaljenostima do deset kilometara, kao i unapređenom zaštitom i drugim inovacijama.

Profimedia
 

- Imamo suštinski novo vozilo. Novi sistem veze funkcioniše besprekorno, sa kvalitetnim i jasnim zvukom, bez smetnji. Takođe, tenk ima potpuno novi sistem zaštite - izjavio je komandant i dodao da su dodatni moduli oklopne zaštite integrisani u tenk, što mu omogućava da izdrži udare FPV dronova i protivtenkovskih raketa.

Podvukao je i pouzdanost i mobilnost novog tenka T-80BVM, ističući ih kao prednosti u poređenju s drugim tenkovima, poput modela "leopard".

- Naše vozilo ima motor na gasnu turbinu, što ga čini otpornim na prljavštinu i blato. Dok "leopardi" možda zapinju u blatu, naš tenk prelazi sve prepreke bez usporavanja. Ova razlika omogućava našim tenkovskim jedinicama da deluju u svim vremenskim uslovima, podržavaju pešadiju i operišu na neprijateljskim rovovima i zemunicama bez problema - naglasio je komandant.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike