Hakeri poslali poruku lideru Hezbolaha! Ne mešaj Liban u rat Izraela i Hamasa

07.01.2024

22:15

0

Grupa koja se protivi Hezbolahu preuzela je odgovornost, a zaposleni na aerodromu, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da su uhapšene tri osobe

Hakeri poslali poruku lideru Hezbolaha! Ne mešaj Liban u rat Izraela i Hamasa
Hasan Nasralah - Copyright Profimedia

Informacioni ekrani na aerodromu u Bejrutu su hakovani, a na njima se pojavila poruka upućena lideru Hezbolaha Hasanu Nasrali, na kojoj je pisalo: "U ime boga i ljudi, aerodrom u Bejrutu nije Hezbolahov i Iranov".


"Poruka Hasanu Nasrali - nećeš naći pristalice ukoliko uvučeš Liban u rat i snosićeš odgovornost za to, ali i posledice. Poruka Hezbolahu glasi - nećemo se boriti u ratu u tuđe ime. Uništili ste nam luku, sada želite da nam uništite aerodrom tako što unosite oružje", naveli su hakeri.

Kako prenosi Arab njuz, na slikama sa društvenih mreža, vide se ekrani, na kojima umesto dolazaka i odlazaka aviona, piše poruka Nasrali ''da ne meša Liban u rat Izraela i Hamasa''.

 

 


Grupa koja se protivi Hezbolahu preuzela je odgovornost, a zaposleni na aerodromu, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za Arab njuz da su uhapšene tri osobe odgovorne za hakovanje, koje je izvedeno iznutra, putem aerodromskog interneta.

Njih su uhapsili bezbednjaci na aerodromu.

Izvor je dodao da su se ekrani vratili u normalu i da rade uobičajno.

 

 

 

 


U dva govora prethodne nedelje, Nasrala je upozorio da će severni deo Izraela "prvi platiti cenu" ukoliko se rat prošiiri na izraelsko-libansku granicu.

On je takođe obećao da će se osvetiti za smrt zamenika Hamasa Saleha al Arurija, koji je ubijen u Bejrutu u izraelskom vazdušnom napadu.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike