Zastrašujuća pretnja nakon napada u Libanu, Hezbolah poručuje: "Ko god razmišlja o ratu sa nama, zažaliće"

03.01.2024

23:57

0

Autor: M. Vu.

Generalni sekretar Hezbolaha Hasan Nasralah ocenio je da je izraelsko ubistvo zamenika lidera Hamasa u Bejrutu „veliki, opasan zločin o kome ne mogu da ćute“

Zastrašujuća pretnja nakon napada u Libanu, Hezbolah poručuje: "Ko god razmišlja o ratu sa nama, zažaliće"
Hasan Nasralah - Copyright Profimedia

Generalni sekretar Hezbolaha Hasan Nasralah ocenio je da je izraelsko ubistvo zamenika lidera Hamasa u Bejrutu „veliki, opasan zločin o kome ne mogu da ćute“. Napad na južni Bejrut u utorak uveče, u kojem je ubijen Saleh al-Aruri, zamenik šefa Hamasovog političkog komiteta, Nasralah je opisao kao "očiglednu izraelsku agresiju".

On je izrazio saučešće Hamasu i poručio da ovo ubistvo neće proći nekažnjeno. Nasralah je zapretio da neće biti "ograničenja" ili "pravila" u njihovoj borbi ako Izrael pokrene rat protiv Libana.

„Ako neprijatelj (Izrael) pomisli da vodi rat protiv Libana, mi nećemo poštovati nikakva pravila“, rekao je Nasralah u govoru održanom putem video linka tokom skupa povodom obeležavanja četvrte godišnjice ubistva moćnog iranskog generala Kasema Sulejmanija od strane Američki dron u Iraku 2020. godine, prenosi dpa.

 

 

„Za sada se borimo na bojnom polju sa preciznim proračunima. Ako neprijatelj krene u rat protiv Libana, naša borba će biti bez granica, ograničenja, pravila i kontrola... Ko sa nama bude razmišljao o ratu, zažaliće jer je rat kod nas je jako, veoma skupo“, rekao je on.
 

Izrael smatra Al-Aruri glavnim organizatorom napada na Zapadnoj obali
 

Napad na južno predgrađe Bejruta, Dahieh, prvi je izraelski napad na Bejrut nakon skoro tri meseca gotovo svakodnevnih borbi između izraelskih snaga i Hezbolaha u pograničnom području.

Izrael smatra Al-Aruri glavnim organizatorom napada na Zapadnoj obali. Izraelska vojska nije želela da komentariše njegovo ubistvo.

Hezbolah je 8. oktobra lansirao rakete preko granice sa Izraelom u znak podrške Hamasu, koji je pokrenuo smrtonosni napad na južni Izrael dan pre nego što je izazvao teško izraelsko bombardovanje pojasa Gaze.

Nasralah je rekao da su "brzi" odgovor Hezbolaha 8. oktobra i prekogranično granatiranje od tada sprečili šire izraelsko bombardovanje Libana i pokazali da je sposobnost Izraela da spreči takve napade "srušena". U izraelskim napadima ubijeno je više od 120 boraca Hezbolaha i više od 20 civila. U sukobima je poginulo najmanje devet izraelskih vojnika.

To je bio treći Nasralahov govor od 7. oktobra.

Nasralah je najavio da će se 5. januara ponovo obratiti javnosti sa više detalja o Hezbolahovim akcijama na jugu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike