Detalji poruka žene vlasnika "Viktorijas sikreta" i termini pretrage na internetu: Otpečaćena treća serija Epstajnovih dokumenata

05.01.2024

20:21

0

Dokumenta su deo građanske tužbe za klevetu iz 2015. godine koju je protiv Epstajna podnela Virdžinija Džufri

Detalji poruka žene vlasnika "Viktorijas sikreta" i termini pretrage na internetu: Otpečaćena treća serija Epstajnovih dokumenata
Copyright Profimedia/Registro de Agresores Sexuales del Estado de Nueva York via AP, Archivo

Američki sud otpečatio je danas treću seriju dokumenata iz tužbe u vezi sa seksualnim predatorom Džefrijem Epstajnom. Nova serija Epstajnovih dokumenata objavljena je u petak i uključuje detalje telefonskih poruka koje je pokojnom pedofilu ostavila Abigejl Veksner, supruga Lesa Veksnera, vlasnika "Viktorijas sikreta", kao i termine za pretragu koje su advokati koristili dok su pregledali kompjutere Gislejn Maksvel.

Prvi dokument objavljen u petak je izjava bivšeg dečka Virdžinije Džufri, Entonija Figeroe, koji je svedočio da ju je ostavio u Epstajnovom domu u Palm Biču.

Rekao je da je često viđao "mlade" žene, ali nije identifikovao nikoga osim Maksvelove i Epstajna.

Drugi dokazni predmet je spisak termina za pretragu koje advokati koriste kada su češljali mejlove i iCloud naloge Gislejn Maksvel u potrazi za dokazima koji će se koristiti u slučaju klevete.

Termini su uključivali "Endru", "Princ", "Kraljevski", "Klinton", "maloletni", "pedofil" i mnoga imena žrtava.

Printscreen/Daily Mail
 

Prikazani su i drugi detalji o porukama upućenim Epstajnu u junu 2005.

Među njima je i jedna koja glasi: "Abigejl Veksner želi da razgovara sa vama nešto privatno."

Veksnerova je supruga Lesa Veksnera, koji je pomogao Epstajnu tako što mu je omogućio brojne finansijske poslove na početku njegovog uspona kroz njujorško društvo.

 

 

Abigejl se udala za Lesa 1993. Do tada je već bio blizak prijatelj sa Epstajnom. Ona još nije komentarisala svoje druženje sa njim.

 

 

Ostale su i druge poruke u vezi sa poslovanjem u" Four Seasons".

Do objave novih dokumenata dolazi nakon što su već objavljene stotine stranica dokumenata koja su otpečaćena u sredu i četvrtak, prenosi CNN.

Dokumenta su deo građanske tužbe za klevetu iz 2015. godine koju je protiv Epstajna podnela Virdžinija Džufri, Amerikanka koja tvrdi da ju je on seksualno zlostavljao dok je bila maloletna, i njegove partnerke Gislejn Maksvel, koja mu je pomagala u zlostavljanju.

Očekuje se da će dokumenta, uključujući materijal koji tek treba da bude otpečaćen, sadržati skoro 200 imena, uključujući neke od Epstajnovih optuživača, istaknute biznismene, političare i mnoge druge.

FBI pod pritiskom da objavi stotine "nestalih" Epstajnovih dokumenata

Američki FBI suočava se sa brojnim pozivima javnosti da objavi stotine "nestalih" dokaza zaplenjenih tokom racije u zgradi koju je posedovao seksualni prestupnik Džefri Epstajn u Njujorku.

Nakon što je objavljena lista Epstajnovih prijatelja, otvorila su se brojna sporna pitanja u SAD, prenosi Dejli mejl i dodaje da su među predmetima trake, diskovi, pasoši i fotografije, koji su bili u sefu na Epstajnovom imanju tokom upada u njegovu zgradu vrednu 51 milion dolar, u julu 2019. godine, neposredno nakon što je on uhapšen.

Megan Keli: Javnost bi uskoro mogla da čuje Džefrija Epstajna "direktno"


Američka novinarka Megan Keli izjavila je danas da bi javnost uskoro mogla da čuje "direktno" Džefrija Epstajna, nakon što je objavljen niz dokumenata koji se odnose na pokojnog seksualnog predatora i poznate ličnosti koje su se družile sa njim.

"Nismo završili sa Džefrijem Epstajnom. To mogu da vam kažem. Ne mogu da vam kažem kako znam, ali ove godine ćemo čuti mnogo više o Džefriju Epstajnu, možda čak i direktno od njega", rekla je Keli u svom podkastu "The Megyn Kelly Show".

 


Dodala je da će više o Epstajnu reći kada bude bila u mogućnosti.

Američki mediji pišu da je Keli verovatno mislila na njegove izjave snimljene pre njegove smrti u zatvoru na Menhetnu 2019. godine.

Poznata novinarka je komentarisala i svedočenje jedne devojke koje se pojavilo među objavljenim dokumentima, u kojem ona kaže da je bivši predsednik SAD Bil Klinton jednom prilikom rekao da "voli mlade devojke", istakavši da je to otkriće "šokantno, ali ne i iznenađujuće".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike