Gislejn Maksvel tvrdi da je Epstajn ubijen u zatvoru: Zapitala sam se kako se to dogodilo...

24.01.2023

21:06

0

Finansijerova smrt je zvanično proglašena samoubistvom, a Ministarstvo pravde je nakon dvogodišnje istrage saopštilo da nije pronašlo znakove da je neko drugi umešan u ovaj slučaj

Gislejn Maksvel tvrdi da je Epstajn ubijen u zatvoru: Zapitala sam se kako se to dogodilo...
epstajn - Copyright Profimedia

Gislejn Maksvel, koja je osuđena zbog trgovine seksom, tvrdi da je njen partner u zločinu i bivši dečko Džefri Epstajn ubijen u svojoj zatvorskoj ćeliji na Menhetnu u avgustu 2019. dok je čekao suđenje.

U zatvorskom intervjuu za Džeremi Kajl na televiziji "Talk", koji je emitovan u ponedeljak, Maksvel je izjavila da ne veruje u zvaničnu priču da je osramoćeni finansijer izvršio samoubistvo u svojoj ćeliji u kojoj je pronađen obešen samo mesec dana nakon hapšenja.

- Verujem da je ubijen. Bila sam šokirana - rekla je.

- Tada sam se zapitala kako se to dogodilo jer, što se mene tiče, on je... Bila sam sigurna da će podneti žalbu. I bila sam sigurna da je on pokriven sporazumom o neprocesuiranju - dodala je.

Epstajnova smrt je zvanično proglašena samoubistvom, a Ministarstvo pravde je nakon dvogodišnje istrage saopštilo da nije pronašlo znakove da je neko drugi umešan u ovaj slučaj. Međutim, mnogi su i dalje skeptični nakon što je otkriveno da su video-kamere koje pokrivaju Epstajnovu ćeliju bile pokvarene i da su dva čuvara dodeljena njegovoj ćeliji falsifikovala zapise u kojima se navodi da su pratili seksualnog prestupnika u noći njegove smrti.

AP Photo/Dominique Mollard, File
Gislejn Maksvel

Kasnije u intervjuu Maksvel je takođe prokomentarisala njen lični odnos sa Epstajnom, navodeći da bi volela da nikada nije srela finansijera i da nije znala da je bio „toliko užasan“ dok su bili u vezi.

Ona je takođe odbila da uputi izvinjenje svojim žrtvama, rekavši da je „Epstajn umro i da bi trebalo da preusmere svoje razočaranje i ljutnju na vlasti koje su dozvolile da se to dogodi“.

Maksvel je takođe rekla da bi žrtve trebalo da „budu zadovoljene zbog sudskog procesa do kog je došlo“ i poželela im „produktivan i dobar život u budućnosti“.

Profimedia
Princ Endru sa Virdžinijom Džufri i Gislejn Maksvel

U nedelju je objavljen i deo intervjua u kom je Maksvel rekla da je uverena da je fotografija koja prikazuje nju, princa Endrua i navodnu žrtvu trgovine seksom Virdžiniju Džufri lažna.

- Ne sećam se njihovog susreta i mislim da slika nije stvarna - rekla je ona, napominjući da je videla samo fotokopije ove fotografije.

Princ Endru je takođe doveo u pitanje autentičnost fotografije, ali su mu ipak oduzeti kraljevsko pokroviteljstvo i počasne vojne titule neposredno pre nego što je prošle godine pristao da plati neobjavljenu sumu u dobrotvorne svrhe kako bi rešio građansku tužbu Virdžinije Džufri.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike