Epstajnova saradnica osuđena zbog podvođenja maloletkinja: Izrečena presuda Gislejn Maksvel!

28.06.2022

18:53

0

Iako je duga, kazna je zapravo kraća nego što je vlada preporučila

Epstajnova saradnica osuđena zbog podvođenja maloletkinja: Izrečena presuda Gislejn Maksvel!
Džefri Epstajn i Gislejn Maksvel su vodili pedofilsku mrežu - Copyright Profimedia

Gislejn Maksvel, saradnica ozloglašenog milijardera Džefrija Epstajna, koja mu je više od decenije pomagala u seksualnom iskorišcćavanju i zlostavljanju maloletnih devojčica, osuđena je danas na 20 godina zatvora, što znači da bi mogla da provede veći deo ostatka svog života u zatvoru.

Iako je duga, kazna je zapravo kraća nego što je vlada preporučila. Federalni tužioci na Menhetnu tražili su od sudije da izrekne kaznu od najmanje 30 godina.

Ako presuda bude potvrđena, Maksvelova bi, sa vremenom koje bi potencijalno moglo da joj se oduzme zbog dobrog vladana i dve godine koje je već provela u zatvoru, mogla da napusti zatvor u svojim kasnim 70-im.

Maksvel (60), ćerka britanskog medijskog magnata Roberta Maksvela, osuđena je 29. decembra za seksualnu trgovinu i druge tačke optužnice nakon mesec dana suđenja u američkom Okružnom sudu na Menhetnu.

Vlada je na suđenju Maksvelovoj iznela svedočenje i druge dokaze koji je prikazuju kao sofisticiranog predatora koji je „lovio ranjive mlade devojke, manipulisao njima i omogućavao Epstajnu da ih seksualno zlostavlja“, kako su tužioci prošle sedmice pisali sudiji Alison Džej Nejtan.

AP Photo/Dominique Mollard, File
Gislejn Maksvel

- Godine seksualnog zlostavljanja, višestruke žrtve, razorne psihičke povrede: ništa od ovoga se ne bi moglo dogoditi bez Maksvelove - rekli su tužioci.

Suđenje Epstajnovoj saradnici praćeno je sa pažnjom nakon što se osramoćeni finansijer u 66. godini obesio u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu mesec dana nakon hapšenja u julu 2019. čekajući sopstveno suđenje zbog optužbi za trgovinu ljudima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike