Iran zapretio celom svetu: Zatvorićemo Mediteran ako se nastave zločini u Gazi

23.12.2023

13:22

0

General nije objasnio kako bi se to konkretno ostvarilo

Iran zapretio celom svetu: Zatvorićemo Mediteran ako se nastave zločini u Gazi
Ilustracija - Copyright AP Photo/Khalil Hamra

Komandant iranske Revolucionarne garde izjavio je da bi Sredozemno more moglo biti "zatvoreno" ukoliko Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici nastave sa "zločinima" u Pojasu Gaze.

Ovo upozorenje je prenela iranska novinska agencija Tasnim, ne pružajući dodatna objašnjenja o tome kako bi do eventualnog "zatvaranja" došlo.

Brigadni general Mohamed Reza Nakdi, komandant Revolucionarne garde, takođe je najavio moguće "zatvaranje Sredozemnog mora, Gibraltarskog moreuza i drugih plovnih puteva".

Iran podržava Hamas u sukobu s Izraelom i optužuje SAD za podršku "izraelskim zločinima u Gazi", gde su tokom višenedeljnih bombardovanja poginule hiljade ljudi, a većina stanovništva je proterana ili prinuđena da napusti svoje domove.

Proiranska jemenska pobunjenička grupa Huti napadala je tokom prošlog meseca trgovačke brodove u Crvenom moru reagujući na izraelske napade na Pojas Gaze.

Bela kuća je u subotu saopštila da smatra Iran "duboko umešanim" u planiranje operacija protiv komercijalnih plovila u Crvenom moru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike