Podignuta nova optužnica protiv Hantera Bajdena!

08.12.2023

10:10

0

U toku je istraga o poslovanju sina predsednika SAD

Podignuta nova optužnica protiv Hantera Bajdena!
Copyright Profimedia

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država podnelo je novu krivičnu prijavu protiv Hantera Bajdena, sina američkog predsednika, optužujući ga da nije izmirio poreze u visini od 1,4 miliona dolara.

Prema optužnici koju je četvrtak podigao okružni sud u Kaliforniji, Hanter Bajden (53) suočava se sa tri krivična dela i šest prekršaja povezanih sa neplaćanjem poreza. Rojters prenosi da bi mu, u slučaju osude, mogla biti izrečena kazna zatvora do 17 godina.

Ministarstvo pravde je obavestilo javnost da je u toku istraga o poslovanju Hantera Bajdena.

U optužnici se navodi da je Bajdenov sin bio deo četvorogodišnje šeme kojom je izbegao plaćanje najmanje 1,4 miliona dolara federalnih poreza od 2016. do 2019. godine.

Umesto toga je, kako se navodi, potrošio značajne sume novca na drogu, devojke, luksuzne hotele, iznajmljivanje nekretnina, automobile, odeću i druge stvari, uključujući i preko 70.000 dolara na programe odvikavanja od droge.

Nije precizirano kada će Hanter Bajden biti izveden pred sud. Optužnica ukazuje na to da je on ostvarivao značajne prihode dok je bio član upravnih odbora ukrajinskog industrijskog konglomerata i kineskog fonda privatnog kapitala.

Sin Džoa Bajdena već je bio suočen s optužbama za neplaćanje poreza, a u oktobru je na sudu u Delaveru izjavio da nije kriv po optužnici koja ga tereti da je lagao o upotrebi droge prilikom nabavke pištolja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike