Porodicu Bajden štitili FBI i Ministarstvo pravde? Sprečavali sve istrage o njima, označavali ih kao strane dezinformacije

26.10.2023

10:07

0

Republikanski senator je došao do novih saznanja

Porodicu Bajden štitili FBI i Ministarstvo pravde? Sprečavali sve istrage o njima, označavali ih kao strane dezinformacije
Copyright Profimedia

Federalni istražni biro zadržao je preko 40 poverljivih izvora povezanih sa krivičnim delima u vezi sa porodicom Bajden, javila je američka televizija, pozivajući se na informacije koje je dobio republikanski senator Čak Grasli.

Prema izveštaju, Grasli je saznao da je radna grupa FBI-ja u kancelariji u Vašingtonu povremeno zatvarala izveštavanje i informacije o Džou Bajdenu, Džejmsu Bajdenu i Hanteru Bajdenu, lažno diskreditujući informacije kao „strane dezinformacije“, što je dovelo do toga da bilo kakve istrage vezane za porodicu budu obustavljene.

Međutim, prema izveštaju, koji citira Graslija, poverljivi izvori su provereni i smatra se da nisu povezani sa stranim, a posebno ne sa ruskim izvorima.

Ove činjenice su izašle na videlo, navodi se u izveštaju, nakon što je Grasli u utorak uveče pisao američkom državnom tužiocu Meriku Garlandu i direktoru FBI Kristoferu Reju o informacijama koje su potvrdile da su Ministarstvo pravde i FBI sprečavali istražne aktivnosti u vezi sa porodicom Bajden.

Prema izveštaju, Grasli zahteva odgovore i od FBI-a i od Ministarstva pravde do 17. novembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike