Umro princ od Lihtenštajna: Imao je samo 51 godinu

06.12.2023

23:31

0

Autor: Lj. S.

Bio je najmlađi sin vladajućeg princa od Lihtenštajna Hansa-Adama II

Umro princ od Lihtenštajna: Imao je samo 51 godinu
Copyright Profimedia

Princ Konstantin od Lihtenštajna preminuo je u 51. godini, javlja "Mirror".

Bio je najmlađi sin vladajućeg princa od Lihtenštajna Hansa-Adama II. Sedmi u redu za tron, Konstantin iza sebe ostavlja suprugu, princezu Mariju od Lihtenštajna i njihovo troje dece.

- Kneževska kuća sa žaljenjem saopštava da je NJ.S.V. princ Konstantin od Lihtenštajna neočekivano preminuo 5. decembra 2023. godine. Princ Konstantin je bio najmlađi sin princa Hansa-Adama II. Iza sebe je ostavio svoju suprugu, princezu Mariju od Lihtenštajna, rođenu groficu Kalnoki od Kerespataka, i svoju decu princa Morica, princezu Georginu i princa Benedikta - navodi se u zvaničnom saopštenju i dodaje:

- Princ Konstantin je bio predsednik nadzornog odbora 'Liechtenstein Group AG i' član odbora direktora 'Liechtenstein Group Holding AG.' Otac troje dece oženio se princezom Mari od Lihtenštajna 1999. godine i par je od tada imao troje dece; Princ Moric Emanuel Marija od Lihtenštajna, grof od Ritberga (rođen 27. maja 2003.), princeza Georgina Gina Maksimilijana Tatjana Marija od Lihtenštajna, grofica od Ritberga (rođena 23. jula 2005.) i princ Benedikt Maria Ferdinand od Lihtenštajna Grof od Ritberga (rođen 18. maja 2008.).

Konstantin je radio za "Raiffeisen Private Equiti Management" i američku investicionu banku "Brown Brothers Harriman". Princ Konstantin je potom postao izvršni partner "Grunvald Equiti Beteiligungs-GmbH" do 2011. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike