Hrvatica upecala najpoželjnijeg princa na svetu: U januaru se venčavaju, a o njoj se ne zna mnogo (FOTO)

24.11.2023

12:21

0

Aniša je bila aktivna na društvenim mrežama, ali je nakon objave veridbe odlučila da privatnost stavi u prvi plan

Hrvatica upecala najpoželjnijeg princa na svetu: U januaru se venčavaju, a o njoj se ne zna mnogo (FOTO)
Copyright Profimedia

Abdul Matin od Bruneja, mladi princ koji godinama privlači pažnju javnosti i važi za jednog od najpoželjnijih plemića, uskoro će stupiti u brak s Anišom Isi-Kalebić, devojkom koja vuče korene iz Hrvatske.

Profimedia
 

Kraljevsko venčanje planirano je za januar sledeće godine, a o budućoj princezi ne zna se mnogo.

Abdul, koji je deseto dete i četvrti sin sultana Hasanala Bolkijaha od Bruneja, upoznao je Anišu preko prijatelja i tako je počela njihova ljubavna priča.

 

 

Aniša, koja potiče iz ugledne brunejske porodice, ima zanimljivo poreklo. Njen deda Pehin Datuk Haji Isa bio je savetnik sultana Bruneja i suosnivač avio-kompanije. Anišin otac vuče korene iz Hrvatske, dok je ona deo svog života provela u Britaniji, pohađajući Univerzitet u Batuu i kasnije osnivajući modni brend "Silk Collective".

 

 

Abdul i Aniša dele ljubav prema sportu, često treniraju zajedno, a posebno se ističe njihova strast prema polo utakmicama, na kojima su često mogli da se vide zajedno.

Aniša je bila aktivna na društvenim mrežama, ali je nakon objave veridbe odlučila da privatnost stavi u prvi plan. Njeno prezime, Kalebić, potiče s ostrva Šolte, a njeni dalji rođaci danas žive u Splitu i Puli.

Ko je princ Abdul Matin?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

 

Princ Abdul Matin, rođen 10. avgusta 1991. godine, ima 32 godine i veoma je aktivan i na društvenim mrežama i u javnim angažmanima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

 

Završio je međunarodnu politiku na Kraljevskom koledžu u Londonu i trenutno je pilot helikoptera u vojnim snagama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

 

Aktivan je sportista, učestvuje u polo utakmicama za reprezentaciju Bruneja, a takođe se bavi skijanjem, padobranstvom, ronjenjem i golfom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

 

Na društvenim mrežama se može videti da živi luksuznim životom, kao i da je upoznao brojne državnike, između ostalog i kraljicu Elizabetu II i kralja Čarlsa III.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

 

Kraljevska svadba, karakteristična za sultane Bruneja, trajaće deset dana, sa svečanošću koja počinje 7. januara. Šerijatsko venčanje planirano je za 11. januar, dok će građansko venčanje biti održano 14. januara, praćeno svečanim banketom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

 

Sultan Hasanal Bolkijah, Abdulov otac, već pola veka vlada Brunejem. Prema Forbsu, Brunej se svrstava među pet najbogatijih zemalja na svetu, zahvaljujući prihodima od naftne industrije, a sultanovo bogatstvo procenjuje se na 28 milijardi dolara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike