Putina na putu u UAE pratila 4 suhoja: Po dolasku u Abu Dabi dočekalo ga iznenađenje (VIDEO)

06.12.2023

15:18

0

Lovcima Su-35 upravljali su piloti prve klase, a jedan od njih je snimio delove puta

Putina na putu u UAE pratila 4 suhoja: Po dolasku u Abu Dabi dočekalo ga iznenađenje (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/Russian Mission in Geneva

Avion u kom se nalazio ruski predsednik Vladimir Putin pratili su lovci Su-35S Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sve do sletanja u Abu Dabi, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Lovci su, kako je istakao, bili opremljeni standardnim naoružanjem različitih klasa i poleteli su sa operativnog aerodroma u Rusiji u teškim vremenskim uslovima, pod snažnom kišom i udarima vetra. Pored toga, istakao je da su lovcima upravljali piloti prve klase, demonstrirajući visok nivo stručnosti.

Jedan od pilota snimio je delove puta, a nedugo po Putinovom sletanju na internetu je osvanuo i snimak u kom se vidi avion ruskog predsednika koji okružuju četiri vojne letelice.

 

 

Peskov je naglasio da su posebne dozvole za let dobijene od država čije teritorije su bile obuhvaćene Putinovim letom. Tom prilikom se zahvalio tim državama na saradnji, ističući važnost međunarodne koordinacije u takvim situacijama.

Odnosi Rusije i UAE na visokom nivou

Putin je pre puta na Bliski istok rekao da će razgovarati o situaciji u žarišnim tačkama, uključujući Ukrajinu, kao i o palestinsko-izraelskom sukobu sa predsednikom UAE Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.

On je pohvalio napore UAE da stabilizuje situaciju u svetu, a nakon sastanka u Abu Dabiju sa najvišim zvaničnikom UAE rekao je da su odnosi Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata dostigli neviđeno visok nivo.

- Danas, zahvaljujući vašoj poziciji, naši odnosi su dostigli neviđeno visok nivo. Mi smo u stalnom kontaktu, a naše kolege stalno rade jedni sa drugima. Ujedinjeni Arapski Emirati su glavni trgovinski partner Rusije u arapskom svetu - naglasio je ruski lider, prenosi agencija RIA Novosti.

 

 

Po dolasku u Abu Dabi Putina su dočekali avioni koji su na nebu u njegovu čast iscrtali boje ruske zastave.

Sastanak sa Raisijem

Nakon toga Putin će se u četvrtak u Moskvi sastati sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem kako bi razgovarali o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji, uključujući energetski sektor, navodi se u saopštenju Kremlja.

- Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovaraće 7. decembra u Moskvi sa predsednikom Islamske Republike Iran Ebrahimom Raisijem, koji će doputovati u radnu posetu Rusiji. Planirano je da se sadržajno razmotri aktuelna agenda bilateralne saradnje sa fokusom na realizaciju perspektivnih zajedničkih projekata u trgovinsko-ekonomskoj oblasti, uključujući transport i energetiku. Planira se i razmena mišljenja o glavnim međunarodnim i regionalnim pitanjima - navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike