Majka iz pakla mučila sina (12) skoro do smrti: Izgladnjivala ga, vezivala i zatvarala u kavez za pse, dečak spasen u poslednjem trenutku

02.12.2023

12:19

0

Kada je pronađen, njegova telesna temperatura iznosila je samo 26,8 stepeni

Majka iz pakla mučila sina (12) skoro do smrti: Izgladnjivala ga, vezivala i zatvarala u kavez za pse, dečak spasen u poslednjem trenutku
Ilustracija - Copyright Profimedia

Događaj koji je šokirao Austriju prošle godine sada se nalazi pred sudom, gde se dve žene suočavaju sa optužbama za skoro smrtonosno mučenje 12-godišnjeg dečaka.

Za zlodela otkrivena u Donjoj Austriji optuženi su majka maloletnika (33) i njena navodna partnerka (40), koje se terete za svakodnevno zlostavljanje deteta.

Nevini dečak bio je redovno zaključavan u transporter za pse dimenzija 52 x 40 centimetara, dok su ga mučile na nezamislive načine. Krvavi detalji ovog stravičnog čina razotkriveni su tek kada je socijalna radnica spasila dete od sigurne smrti.

Kada je pronađen, dečakova telesna temperatura iznosila je samo 26,8 stepeni, a dete je bilo premršavo zbog izgladnjivanja.

Starija optužena, iako su u njenom telefonu pronađene poruke koje potvrđuju užasne postupke, negira krivicu. Što je najšokantnije, njih dve su razmenjivale fotografije izmučenog dečaka uz jezive poruke i gifove.

Na mnogim od tih fotografija dete se vidi sklupčano na podu, izmučeno i izgladnelo.

Profimedia
 

Dvanaestogodišnjak, sada trinaestogodišnjak, izneo je hrabro detalje strašnog mučenja koje je podnosio tokom dužeg vremenskog perioda. Psiholozi su pažljivo saslušavali njegova svedočenja o strahotama koje su se odigrale u kući njegove majke.

Dečak je bio tučen, polivan vodom dok mu je lice prekrivano tkaninom, vezivan i zaključavan u transporter za pse u hladnoj sobi. Njegova majka i njena pertnerka nisu mu davale hranu, ostavljajući ga gladnim po nekoliko dana.

Mališan je spasen u poslednjem trenutku u novembru 2022. godine, a lekari su izjavili da dete verovatno ne bi preživelo još jedan dan mučenja. Sada se majka i njena partnerka suočavaju se s optužbama za pokušaj ubistva, a pred njima je moguća višedecenijska kazna zatvora.

U toku svedočenja na sudu dečak nije mogao ili nije želeo da se seti svih detalja mučenja, ali je više puta potvrdio da je preživeo pakao, ističući da su obe žene bile aktivno uključene u njegovo zlostavljanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike