Američki par u Ugandi optužen za teško mučenje dečaka (10): Držali ga golog i bosog, snimali ga kamerama (VIDEO)

21.12.2022

17:56

0

Ukoliko se dokaže da su učestvovali u trgovini decom, preti im smrtna kazna

Američki par u Ugandi optužen za teško mučenje dečaka (10): Držali ga golog i bosog, snimali ga kamerama (VIDEO)
Nikolas i Mekenzi Spenser - Copyright Youtube/NTVUganda

Američki par, priveden u Ugandi pod optužbom za teško mučenje 10-godišnjeg dečaka, suočava se sa novom optužbom za teško krivično delo trgovine decom za koje je u Ugandi predviđena smrtna kazna ukoliko se dokaže krivica, izjavio je državni tužilac u Kampali.

Nikolas Spenser i njegova supruga, Mekenzi Li Matijas Spenser, oboje stari 32 godine, nalaze se u pritvoru u Ugandi od 9. decembra nakon što su optuženi za teško mučenje deteta koje je živelo s njima u glavnom gradu Ugande kao sa hraniteljskom porodicom.

Oboje su se izjasnili da nisu krivi po toj optužbi.

Nova optužnica potvrđuje da je američki par dodatno optužen i za teško krivično delo trgovina decom. Optužena Mekenzi Spenser ocenila je novu optužnicu kao "nerazumnu".

Tužioci tvrde da je par regrutovao, doveo i zadržao dete "zloupotrebivši njegovu ranjivost u cilju eksploatacije".

Kako se navodi, dečaka su držali golog i bosog i terali su ga da spava bez dušeka, a motrili su i kamerom na svaki njegov korak. Mališan je noći provodio na drvenom podu.

Spenserovi su odgajali troje dece kao hranitelji, a dečaka su izdvojili jer je navodno mentalno nestabilan. Sumnja se da je maltretiran mnogo okrutnije van kamera.

Osim toga, paru su istekle radne dozvole tako da su u zemlji boravili ilegalno. Spenserovi su u Ugandu došli 2017. kao volonteri jedne američke neprofitne organizacije.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike