Celo selo znalo da otac zlostavlja ćerke: Jedna je uspela da pobegne, a gnusni detalji se samo nižu

21.09.2023

15:55

0

Autor: N.P.

Radi se o malom mestu sa oko 200 stanovnika u kome uglavnom svi sve znaju o svima

Celo selo znalo da otac zlostavlja ćerke: Jedna je uspela da pobegne, a gnusni detalji se samo nižu
U domu Pjotra Gierasika su pronađena tela tri bebe - Copyright Youtube/Attention! TVN

Slučaj iz poljskog Černikija, u kome je otkriveno da je otac seksualno zlostavljao ćerku i napravio joj nekoliko dece čija su tela pronađena u podrumu kuće, i dalje intrigira javnost, a policija pokušava da odgonetne zašto je celo selo ćutalo o tome.

Radi se o malom mestu sa oko 200 stanovnika u kome uglavnom svi sve znaju o svima. Međutim, niko nije reagovao.

- Pjotr Gierasik je bio takav čovek da su ga se svi plašili, zato se toliko dugo nije pričalo o tome - rekao je jedan od svedoka.

Ipak, pre nekoliko godina jedan od meštana je Gierasika prijavio policiji jer je posumnjao da zlostavlja ćerku, ali je devojka negirala sve optužbe. Sudija je oslobodio oca, a komšiji je čak naloženo da mu se izvini.

Kada su pre nekoliko dana u podrumu njihove kuće pronađena tela tri bebe, klupko je počelo da se odmotava. Pjotr (54) je navodno nedavno i ćerki Paulini (20) obrijao glavu tako da je ne bi gledali drugi muškarci. Bio je ljubomoran, pa ju je izolovao i držao podalje od drugih ljudi. Komšije kažu da su ih viđali kako šetaju držeći se za ruke kao da su par.

Paulina je radila u pekari u obližnjem selu Stara Kiszeva, a kolege su primetile da je počela da nosi širu odeću, pa su posumnjali na trudnoću, međutim, devojka je sve negirala. Kada se vratila na posao posle kraćeg odsustva, bila je mršavija, ali je i dalje insistirala da uopšte nije bila trudna.

Ipak, kolege su uočile da je Paulina oca ubeležila u telefonu kao Pjotr i da je sa njim razmenila nekoliko zabrinjavajućih poruka.

Na njeno pitanje kako se oseća, odgovorio je: "Plače sve vreme". Zbog toga je jedan od zaposlenih pozvao policiju i ubrzo se saznalo za ceo slučaj.

Profimedia
Kuća u Černikiju u kojoj se odigravao horor

Policija se pred njihovom kućom pojavila 15. septembra. Na terenu su bili i psi tragači i forenzičari. Tela dve bebe su pronađena u podrumu, u plitkom grobu, a treće telo je pronađeno na drugom mestu, ali na istom imanju. Autopsije treba da utvrde tačne uzroke smrti, a rezultati posebnih analiza će biti poznati za nekoliko nedelja.

Paulina je navodno ocu rodila dvoje dece, a ubrzo se saznalo da je Pjotr silovao još jednu ćerku čije je dete takođe navodno ubio.

Inače, Pjotr je sa suprugom Hanom imao osam sinova i četiri ćerke. Hana je preminula pre 15 godina zbog čega je Poljak morao posle sam da se stara o deci.

Među njima je i mentalno oboleli sin Damijan koga je, kako prenose mediji, tukao i izbacivao iz kuće kada bi želeo da ima odnose sa Paulinom.

Lokalci bi Damijana viđali kako sam sedi na autobuskoj stanici ili na nekom drugom mestu u selu, a često bi plakao.

Pojedine komšije kažu da su želele da mu pomognu, ali da su se plašili Pjotrove reakcije.

Profimedia
Komšije su ispred kuće ostavile sveće i cveće

Jedna ćerka pobegla

Pjotr je inače bio nezaposlen iako je imao 12 dece, a živeo je od socijalne pomoći koju je primao zbog Damijana.

Prema određenim navodima, jednu stariju ćerku je tretirao kao svoje vlasništvo, ali je ona uspela da pobegne i danas živi sa mužem i decom, dok sa ocem ne razgovara.

Kako se navodi, ima tri ćerke Agnješku, Nataliju i Paulinu, a sve ih je zlostavljao. Natalija je pre 12 godina, kada je bila tinejdžerka, zatrudnela, ali se nikada nije saznalo šta se dogodilo sa detetom.

- Poznavala sam tu porodicu iz škole. Situacija je bila sumorna, cela škola je znala da otac seksualno zlostavlja Nataliju, najstariju ćerku. Nikada ga nije zvala "otac ili tata", već po imenu ili "dragi". Nosila je kratku kosu jer je verovatno bio strašno ljubomoran. Nikada se nije znalo da li je imala dečka, a u jednom trenutku je zatrudnela, ali ne znamo šta se dogodilo posle toga - rekla je jedna prijateljica.

Profimedia
Pronađena su tela tri bebe, ali se sumnja da bi broj žrtava mogao biti veći

Navodno, supruga Hana je saznala da joj muž odlazi u Natalijin krevet, ali nije ništa mogla da učini.

Nekoliko godina kasnije je Agnješka zatrudnela sa blizancima. Međutim, uspela je da pobegne od kuće uoči porođaja i možda je tako uspela da spasi decu.

Starija Pjotrova deca su se odselila od kuće i on je poslednjih godina živeo sa Paulinom i Damijanom.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike