Senatori traže hitnu zabranu letova između SAD i Kine: Ovo je razlog!

01.12.2023

21:43

0

Porast slučajeva infekcija u Kini postao je globalno pitanje prošle nedelje

Senatori traže hitnu zabranu letova između SAD i Kine: Ovo je razlog!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pet američkih republikanskih senatora, na čelu sa Markom Rubiom, danas je zatražilo od administracije predsednika Džozefa Bajdena da zabrani putovanja između SAD i Kine zbog naglog porasta broja slučajeva respiratornih infekcija u toj zemlji.

"Trebalo bi odmah da ograničimo putovanja između SAD i Kine dok ne saznamo više o opasnostima koje predstavlja ova nova bolest“, navodi se u pismu koje je potpisao Rubio,potrpedsednik senatskog odbora za obaveštajne poslove, prenosi Rojters.

Porast slučajeva infekcija u Kini postao je globalno pitanje prošle nedelje, kada je Svetska zdravstvena organizacija uputila zvaničan zahtev Kini za informacije o potencijalno zabrinjavajućem porastu respiratornih bolesti i klastera pneumonije kod dece.

Poslednjih meseci SAD i Kina su stalno povećavali broj letova između zemalja, koji su i dalje daleko ispod nivoa iz 2019. godine, pre pandemije Kovid-19.

U januaru 2020, tadašnji predsednik Donald Tramp zabranio je većini ne-američkih državljana koji su boravili u Kini u prethodne dve nedelje da dolaze u SAD zbog zabrinutosti širenja kovid-19,ali nije ograničio niti ukinuo letove između dve zemlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike