Bivši američki pukovnik priznao: Ukrajina je bila najgluplja odluka Bajdenove administracije

16.11.2023

13:46

0

Nekadašnji zvaničnik još jednom je ukazao na loše poteze vlade

Bivši američki pukovnik priznao: Ukrajina je bila najgluplja odluka Bajdenove administracije
Daglas Makgregor - Copyright 24sedam/AP Photo/Youtube/ American Veterans Center

Bivši američki pukovnik Daglas Makgregor kritikovao je odluke američke vlade vezane za rat u Ukrajini, koji je u poslednjih nekoliko dana usporio nakon što je kontraofanziva Kijeva postigla minimalne rezultate.

Dok predsednik Džozef Bajden navodno pokušava da izvuče od Kongresa još novca za finansiranje rata, Makgregor je na Iksu (Tviteru) izneo stav da je podrška Ukrajini bila "najgluplja odluka" njegove administracije.

- Najgluplja odluka Bajdenove administracije i Kongresa bila je Ukrajina. Taj rat je izgubljen, ukrajinska nacija se uništava. Poginulo je preko 500.000 ukrajinskih vojnika. Pomirite se, budale - napisao je on u utorak.

 

 

Makgregor je i ranije upozoravao američku vladu da uludo baca sredstva na Ukrajinu, rekavši jednom prilikom da je "malo verovatno da bi američko oružje moglo da pobedi rusko".

Dugo očekivana i najavljivana kontraofanziva Kijeva, koja je pokrenuta u leto, nije uspela da postigne značajne rezultate i povrati veliki deo teritorije, kako je obećavano. Valerij Zalužnji, najviši ukrajinski general, rekao je u nedavnom intervjuu da su borbe sada u „zastoju“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike