Ukrajinac pokušao da otruje ruske pilote: Doneo im tortu i viski kad su se okupili, ali im je odmah bio sumnjiv (FOTO)

25.10.2023

12:26

0

Hteli su da proslave godišnjicu, ali su i tad bili na oprezu

Ukrajinac pokušao da otruje ruske pilote: Doneo im tortu i viski kad su se okupili, ali im je odmah bio sumnjiv (FOTO)
Copyright Printscreen Twitter/wartranslated

Dostavljač poreklom iz Ukrajine optužen je da je pokušao da otruje diplomce ruske vojne vazduhoplovne akademije tokom njihovog okupljanja, prema informacijama koje je u utorak objavio ruski poslovni dnevnik Komersant, pozivajući se na anonimne izvore iz policije.

Sve se odigralo kada se okupilo otprilike 80 bivših polaznika Više vojne vazduhoplovne škole za pilote u Armaviru, u južnoj ruskoj regiji Krasnodar, kako bi proslavili 20 godina od diplomiranja.

Osumnjičeni Jegor Semjonov, prema navodima, dostavio je na okupljanje tortu tešku 20 kilograma i nekoliko kutija viskija. Navodno je rekao da su to pokloni od bivšeg studenta koji nije mogao da dođe na proslavu.

 

 

Učesnici okupljanja, međutim, postali su sumnjičavi prema torti i alkoholu, te su obavestili rusku Federalnu službu bezbednosti (FSB). FSB je otkrila tragove otrova i trenutno sumnja da je ukrajinska obaveštajna agencija SBU bila uključena u organizaciju ovog pokušaja atentata.

Jegor Semjonov je rođen u Melitopolju, na jugu Ukrajine, gradu koji su ruske snage zauzele na početku vojne operacije. Poslednjih godina je živeo izvan Moskve. Gradski sud u Armaviru proglasio ga je krivim za manji prekršaj i osudio ga na 15 dana zatvora. Komersant nije naveo da li je ta kazna povezana s navodnim pokušajem trovanja.

Nakon što odlsuži 15-dnevnu kaznu Semjonov bi mogao da se suoči s optužbama za terorizam zbog pokušaja trovanja, prema izvorima iz policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike