Putin ishvalio Si Đinpinga: Ume da gleda u budućnost, on je potpuno drugačiji čovek

15.10.2023

09:16

0

Treći forum „Jedan pojas - jedan put“ biće održan u Pekingu 17. i 18. oktobra

Putin ishvalio Si Đinpinga: Ume da gleda u budućnost, on je potpuno drugačiji čovek
Si Đinping i Vladimir Putin u Kremlju u martu 2023. godine - Copyright Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da je kineski predsednik Si Đinping priznati svetski lider koji ume da gleda u budućnost.

Putin je dodao da kineski lider ne donosi odluke trenutnog karaktera.

- On procenjuje situaciju, analizira je i gleda u budućnost. To je veoma važno, to i odlikuje pravog svetskog lidera od ljudi koje nazivamo privremenima, koji dolaze na pet minuta da bi se napravili važni na međunarodnoj sceni i isto tako odlaze neprimetno - rekao je Putin u intervjuu za Kinesku centralnu televiziju uoči posete Pekingu.

Putin je istakao da je predsednik Kine potpuno drugačiji čovek.

- On je temeljan, miran, ali poslovan i pouzdan partner. Ako se nešto dogovaramo, mogu biti uveren da će se dogovor ispunjavati, i to s obe strane - naglasio je ruski predsednik.

Putin je dodao da su susreti sa Si Đinpingom tokom njegovih poseta Rusiji uvek proticali u poslovnoj i dobronamernoj atmosferi.

Treći forum „Jedan pojas - jedan put“ biće održan u Pekingu 17. i 18. oktobra, a tokom foruma se očekuje sastanak Putina i Si Đinpinga.


BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike