Zaharova uzvraća udarac: Zapad pokušava da optuži Rusiju za snabdevanje Hamasa oružjem - to su spekulacije

14.10.2023

17:29

0

Ruska portparolka je ukazala na činjenicu da Zapad isporučuje oružje ukrajinskom režimu bez odgovarajuće kontrole, zbog čega se ono širi širom sveta

Zaharova uzvraća udarac: Zapad pokušava da optuži Rusiju za snabdevanje Hamasa oružjem - to su spekulacije
Marija Zaharova - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, izjavila je da su pokušaji zapadnih država da optuže Rusiju za umešanost u snabdevanje Hamasa oružjem čista spekulacija.

- U zapadnim zemljama se šire spekulacije u vezi sa novom eskalacijom palestinsko-izraelskog sukoba u pokušaju da se Rusija optuži za umešanost u snabdevanje vojnih struktura Hamasa oružjem i municijom - navela je Zaharova.

Ruska portparolka takođe je ukazala na činjenicu da Zapad isporučuje oružje ukrajinskom režimu bez odgovarajuće kontrole, zbog čega se ono širi širom sveta.

- Sve što je Zapad isporučio krajnje korumpiranom kijevskom režimu bez kontrole se raznosi po svetu. Od toga profitiraju ne samo ukrajinski zvaničnici i kriminalne strukture, nego i transnacionalne kriminalne organizacije i, naravno, oni na vlasti u Vašingtonu i drugim prestonicama kolektivnog Zapada obuzeti antiruskim raspoloženjem -  istakla je Zaharova.

Prema Zaharovoj, Zapad koristi sumnjive šeme za nabavku oružja za Ukrajinu, uključujući "falsifikovanje, upotrebu sumnjivih posredničkih kompanija, lažnih firmi, fiktivnih ugovora, i lažne dokumentacije", čime se krše postojeći sankcioni režimi.

- Svuda se krše postojeći sankcioni režimi prema nizu država prilikom isporuka vojne tehnike i proizvoda dvostruke namene Ukrajini, rekvirirani uglavnom tokom "piratskih" misija evroatlantskih saveznika na glavnim morskim putevima - tvrdi Zaharova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike