Internetom kruže snimci izraelskih instruktora u Ukrajini: Morali da se oproste od vojnika čim je počeo rat na Bliskom istoku (VIDEO)

14.10.2023

16:21

0

Prethodno je vojnicima saopšteno da će obuka biti okončana jer instruktori moraju da se vrate u Izrael

Internetom kruže snimci izraelskih instruktora u Ukrajini: Morali da se oproste od vojnika čim je počeo rat na Bliskom istoku (VIDEO)
Copyright Profimedia

Društvenim mrežama počeli su da kruže snimci izraelskih instruktora koji se opraštaju od ukrajinskog osoblja koje su prethodno obučavali.

Prethodno je vojnicima saopšteno da će obuka biti okončana jer instruktori moraju da se vrate u Izrael kako bi se u okviru svoje vojske borili protiv Palestinaca.

- Dobar posao, sjajan posao. Ostalo je još mnogo toga da se uradi. Ali moja braća su spremna za to, zar ne? Slava Ukrajini - čuje se kako kaže jedan od instruktora, dok Ukrajinac prevodi njegove reči.

Portal 24sedam nije mogao nezavisno da proveri autentičnost ovog snimka.

Osim što su ostali bez stranih instruktora iz Izraela, Ukrajinci se sada plaše da će ostati i bez vojne pomoći SAD i drugih zemalja i da će ona sada biti preusmerena Izraelcima, dok zavnični Vašington tvrdi da rat na Bliskom istoku neće oslabiti podršku Kijevu.

 

 

Borbe na Bliskom istoku počele su u subotu, 7. oktobra, kada su militanti Hamasa upali na teritoriju izraela i pokenuli opsežan napad na više lokacija, što je razbesnelo Izrael koji je neselektivno počeo da gađa grad Gazu u Pojasu Gaze, prilikom čega je do danas preminulo više od 2.200 Palestinaca i stranih državaljana koji su bili odvedeni tamo kao taoci.

Dva dana pošto je objavio rat Hamasu, Izrael je pokrenuo kompletnu opsadu Pojasa Gaze, prekinuvši dotog struje, goriva, vode i hrane Palestincima u ovoj oblasti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike