Naložena kompletna opsada Pojasa Gaze: Neće biti struje, hrane, ni goriva! Prekinut dotok vode

09.10.2023

11:44

0

Autor: N.P.

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari dodao je da je u toku evakuacija svih zajednica u blizini granične linije sa Pojasom Gaze

Naložena kompletna opsada Pojasa Gaze: Neće biti struje, hrane, ni goriva! Prekinut dotok vode
Izrael gađa Gazu - Copyright AP Photo

Ministar odbrane Izraela, Joav Galant, naložio je "kompletnu opsadu" Pojasa Gaze.

- Neće biti struje, hrane, goriva, sve je zatvoreno - rekao je.

Ministar infrastrukture Izrael Kac naredio je danas da se odmah obustavi dotok vode u Pojas Gaze, nakon što su se intenzivirale borbe sa palestinskim militantima.

''Naredio sam da se domah prekine dotok vode iz Izraela u Gazu.Ono što je bilo u prošlosti, više neće biti u budućnosti'', napisao je Kac na svom profilu na mreži Iks.

Prema njegovim rečima, "borimo se sa životinjama u vidu ljudi i postupamo adekvatno u skladu sa tim".

Ministar energetike Izrael Kac je naredio da se Pojasu Gaze isključi i voda.

Podsetimo, palestinska militantna grupa Hamas je u subotu pokrenula veliki napad na Izrael. Ispaljeno je više hiljada raketa, a do sada je stradalo najmanje 700 Izraelaca i 400 Palestinaca.

Borci Hamasa su razbili granična utvrđenja i upali na teritoriju Izraela, a na nekoliko lokacija su se na tlo spuštali i paraglajderima.

AP Photo/Ohad Zwigenberg
Gaza

Poseban napad izveden je na muzički festival koji se održavao u kibucu Rajm, nedaleko od Gaze.

I danas, trećeg dana krvavih sukoba, obe strane nastavljaju sa raketiranjem, dok predstavnici izraelske vojske saopštavaju da se na teritoriji njihove zemlje više ne vode borbe i da izraelske snage drže pod kontrolom sva naselja.

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari dodao je da je u toku evakuacija svih zajednica u blizini granične linije sa pojasom Gaze, a izraelske snage su u stanju visoke pripravnosti na severu zemlje.

AP Photo
 

Izraelska ratna avijacija izvodi intenzivne vazdušne udare na svaka četiri sata, ali samo na ciljeve gde su prisutni teroristi u Pojasu Gaze.

Prema njegovim rečima, postoje informacije da se vode još samo "izolovani sukobi između pripadnika izraelske vojske i palestinskih terorista u poslednjih nekoliko sati". 
 

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike