Umro čovek koji je ubio 190 dece, poznat po nadimiku Zver: Priznao svoje zločine, a onda se izvinjavao unesrećenim porodicama

13.10.2023

13:38

0

Čim je postao punoletan počeo je da putuje kroz 11 departmana Kolumbije i da maltretira i ubija maloletnike

Umro čovek koji je ubio 190 dece, poznat po nadimiku Zver: Priznao svoje zločine, a onda se izvinjavao unesrećenim porodicama
Luis Alfredo Garavito - Copyright Profimedia

Kolumbijski serijski ubica koji je priznao da je ubio više od 190 dece tokom 1990-ih umro je u četvrtak u bolnici, saopštio je Nacionalni zavod za kazneno-popravne i zatvorske poslove. Imao je 66 godina.

Luis Alfredo Garavito, zvani Zver, priznao je da je ubijao decu staru od osam do 16 godina, uglavnom iz porodica sa niskim primanjima, koju je kidnapovao i zlostavljao predstavljajući se kao monah, beskućnik ili ulični prodavac.

Zatvorske vlasti saopštile su da je Garavito preminuo u bolnici u Valeduparu, na severu Kolumbije, gde je ostao u zatvoru. Uzrok smrti nije odmah otkriven.

Garavito je rođen 1957. godine u kolumbijskom departmanu Kvindio, a kao punoletan putovao je u 11 departmana širom zemlje gde je maltretirao i ubijao maloletnike. Vlasti su počele da prate njegov trag kada su uočile sličnosti u slučajevima nestanka maloletnika u Pereiri, Armeniji i Tunhi.

Garavito je uhapšen u aprilu 1999. pod optužbom za pokušaj silovanja, ali kada ga je istražni sudija pitao da li je on ubica 114 dece čija su tela pronađena u 59 kolumbijskih gradova počev od 1994. godine, Garavito je priznao zločine i molio da mu se oprosti. Zatim je priznao više od 190 ubistava.

 

 

Iste godine Garavito se izvinio porodicama žrtava na sudskom ročištu: „Želim da zamolim za oproštaj za sve što sam učinio i priznaću. Da, ubio sam njih i ne samo njih, ubio sam i druge.”

Poslednjih godina Garavitovo puštanje iz zatvora smatralo se neizbežnim, nakon što je odslužio tri petine kazne.

Godine 2021. tadašnji predsednik Ivan Duke odbacio je mogućnost da se vrati na slobodu i uverio da će tokom njegovog mandata morati da „ostane u zatvoru“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike