Složen slučaj 11 tela na plaži u Americi rešen zahvaljujući neobičnim tragovima: Arhitekta uhvaćen uz pomoć parčeta pice i poziva

21.07.2023

22:52

0

Otkriće ševroleta, koji se poklapao sa opisom svedoka, dovelo je do ključnog otkrića koje je potvrdilo sumnje da je Hojerman serijski ubica

Složen slučaj 11 tela na plaži u Americi rešen zahvaljujući neobičnim tragovima: Arhitekta uhvaćen uz pomoć parčeta pice i poziva
Reks Hojerman - Copyright Foto: Printskrin/Newyork police

Nakon deset godina straha i nerešene misterije, policija je konačno uhapsila osumnjičenog za 11 stravičnih ubistava na plaži Gilgo kod Njujorka. Serijski ubica koji je terorisao ceo region identifikovan je kao 59-godišnji arhitekta Reks Hojerman.

Tim istražitelja je koristio napredan sistem praćenja mobilnih telefona da bi došao do ključnih dokaza koji su povezali Hojermana sa zločinima.

 

 

Napornim radom i saradnjom sa tužiocem, tim pod vođstvom komesara Rodnija K. Harisona uspeo je da suzi "poligon" istrage na samo nekoliko stotina domova na Long Ajlendu.

Otkriće ševroleta, koji se poklapao sa opisom svedoka, dovelo je do ključnog otkrića koje je potvrdilo sumnje da je Hojerman serijski ubica.

Tanjug/AP PhotoSeth Wenig, File
 

Saznanje da serijski ubica „lovi“ na južnoj obali Long Ajlenda došlo je u decembru 2010. godine, kada su policajac okruga Safolk, Džon Malija, i njegov „partner“, nemački ovčar po imenu Blu, tražili nestalu 24-godišnjakinju Šenan Gilbert. Kod plaže Gilgo pronađen je leš Šenan Gilbert i još četiri tela. Užasna otkrića prikovala su region, jer je policija spekulisala da je više osoba počinilo te stravične zločine.

Poslednja koja je nestala bila je Amber Kastelo, 27-godišnjakinja sa tetovažom „Haos“ na vratu. Bila je eskort dama i neposredno pre nego što je poslednji put viđena, u septembru 2010. godine, potencijalni klijent ju je kontaktirao putem mobilnog telefona za jednokratnu upotrebu i, prema sudskim dokumentima, bio je kod nje kući – parkirao se kod ulaza. Vozio je crni pikap.

 

 

 

Hapšenjem Hojermana, okončane su godine patnje za porodice žrtava, ali istraživanje je takođe podstaklo pitanja o tome da li je slučaj mogao biti rešen ranije.

Identifikacija ključnih tragova i njihova analiza bila je od presudnog značaja u ovom složenom slučaju serijskih ubistava.

Tanjug/AP PhotoEduardo Munoz Alvarez
 

Istragom je najmanje pet dlaka pronađeno na žrtvama. Inspektor je iskoristio kutiju za picu koju je Hojerman bacio u đubre. Na ostacima pice, forenzičari su pronašli ono što im je trebalo i verovali su da sada imaju direktne dokaze koji povezuju Hojermana sa ubistvima.

Tirni je zaključio da je Hojerman nalazio žene putem salona za masažu koje je gotovo svakodnevno kontaktirao.

Osumnjičeni se tereti za tri ubistva, dok se za četvrto smatra glavnim osumnjičenim. Policija nastavlja sa daljom istragom i analizom dokaza kako bi pružila pravdu žrtvama i njihovim porodicama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike